İletişim Başkanlığı'ndan oy pusulasındaki işaretlemeye karşı uyarı

İletişim Başkanlığı'ndan oy pusulasındaki işaretlemeye karşı uyarı

Türkiye, yerel seçimler için sabah saatlerinden itibaren sandık başına gitti. Seçim günü dezenformasyona yönelik İletişim Başkanlığı da uyarıda bulunuyor. Başkanlık, 'Tercih ettiğiniz adaya oy attıktan sonra diğer partilerin üzerini çizin' tarzındaki paylaşımlara dair açıklamada bulundu.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin son açıklamasına göre, 'Tercih ettiğiniz adaya oy attıktan sonra diğer partilerin üzerini çizin' tarzındaki paylaşımların, oyların geçersiz sayılması için yapılan manipülasyon çalışmaları olduğu vurgulandı.

RESMİ KAYNAKLAR DİKKATE ALINMALI

Açıklamada, "Vatandaşlarımızın 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde kullanacakları oyların geçersiz sayılması için manipülasyon kampanyalarının tespit edildiği" belirtildi. İddialara göre, 'Tercih' veya 'Evet' mührü dışında herhangi bir özel işaret, isim, imza kaşesi, mühür veya parmak izi basılmış, karalanmış oy pusulaları geçersiz sayılacak. Ayrıca, zarfların içine oy pusulası dışında (not, nesne vb.) konulması da oyun geçersiz sayılmasına neden olacaktır. Seçim süreciyle ilgili resmi kaynakların açıklamalarına dikkat edilmesi ve manipülasyon kampanyalarına itibar edilmemesi tavsiye edildi.

1711871654586-dezenformasyonla-mucadele-merkezinden-33698.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN