Evine elektrikli araç şarj istasyonu kurmak isteyenlere müjde! Bakanlık 81 ilin valiliklerine talimat verdi

Evine elektrikli araç şarj istasyonu kurmak isteyenlere müjde! Bakanlık 81 ilin valiliklerine talimat verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni düzenlemeyi duyurdu! Evine elektrikli araç şarj istasyonu kurmak isteyenlere müjde! Artık o prosedürlere gerek olmayacak! Bakanlık 81 ilin valiliklerine talimat verdi...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle, apartman ve sitelerde elektrikli araç şarj ünitelerinin kurulumu için 4/5 çoğunluk şartı kaldırıldı. Tahsisli otoparklarda ise kat maliklerinin iznine gerek kalmadan şarj üniteleri serbestçe kurulabilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tüm valiliklere gönderdiği yazıda, apartman ve sitelerde elektrikli araç sahiplerini sevindirecek bir düzenlemeye imza attı. Yeni düzenlemeye göre, elektrikli araç şarj ünitelerinin kurulumu için daha önce aranan 4/5 çoğunluk şartı kaldırılarak, sadece çoğunluk kararının yeterli olacağı belirtildi. Ayrıca, tahsisli otopark alanlarına yapılacak kurulumlar için kat maliklerinin iznine gerek duyulmadan şarj üniteleri kurulabilecek.

Türkiye genelinde elektrikli araç şarj istasyonu sayısı 3 bin 700'ü geçti - Temiz Enerji

"KAT MÜLKİYETİ KANUNU'NA YENİ YORUM"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 19. ve 42. maddelerine atıfta bulunularak, şarj ünitelerinin kurulumu işleminin "ortak alanlarda inşaat yapılması" kapsamında değerlendirilmeyeceği ve bu nedenle çoğunluk kararının yeterli olacağı ifade edildi. Bakanlık, şarj ünitelerinin kurulumu için mevcut elektrik tesisatında değişiklik yapılması ve bağımsız bölümlere zarar vermemesi kaydıyla işlemlerin serbestçe gerçekleştirilebileceğini vurguladı.

Bu yeni düzenleme, elektrikli araç sahipleri için büyük bir kolaylık sağlıyor. Özellikle apartman ve site yönetimlerinde yaşanan zorlukları ortadan kaldırarak, elektrikli araç kullanımının yaygınlaşmasına katkı sağlayacak önemli bir adım olarak görülüyor.

resim-2024-07-25-225011319.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN