Sadece Denizli'de var zannedenler yanıldı! Tatilin ucuz adresi: Valizlerini toplayan değil tatile yerleşmeye gidiyor

Sadece Denizli'de var zannedenler yanıldı! Tatilin ucuz adresi: Valizlerini toplayan değil tatile yerleşmeye gidiyor

Türkiye'nin büyüleyici güzellikleri yerli ve yabancı turistleri hayran bırakmaya devam ediyor. Tarihi ve unutulmaz bir gezi deneyiminin yanı sıra doğal güzelliklerin ve yeşilin tadını çıkartmak isteyen soluğu Karadeniz'in incisinde alıyor. Hem deniz kenarında hem de uygun fiyatlı bir tatil yapmak isteyenlerin tercihi de burası olacak. İşte Türkiye'nin gizli cenneti…

Karadeniz'in İncisi olarak bilinen Giresun, hem doğal güzellikleri hem de tarihi mirasıyla herkese hayran bırakan bir güzelliğe sahiptir. Karadeniz'in serin sularına kıyısı olan Giresun yeşil dağları, masmavi denizi ve tarihi mekanlarıyla her zevke hitap eden alanlar sağlıyor. Karadeniz mutfağının tadına bakabileceğiniz Giresun'da doğal güzellikler ve tarihi zenginlikleri de keşfedebilirsiniz. İşte Türkiye'nin gizli cenneti…

GİRESUN'DA NEREYE GİDİLİR?

mavi-gol.jpg

Mavi Göl: Kuzulan Tabiat Parkı'nın içerisinde bulunan Mavi Göl 3 gölün birleşiminden meydana gelen doğal bir güzelliktir. Yöre halkı tarafından “Sodalı Göl veya Göğ Göl” olarak bilinen bu güzellik kireç taşları ve Karadeniz'in sodalı Deresi Göksu Deresi'nin etkisiyle yaz aylarında Turkuaz rengini almaktadır.

traverten.jpg

Dereli Kuzalan-Göksu Travertenleri: Yalnızca Denizli'ye özgü olduğunu zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Giresun'un Dereli ilçesinde yer alan beyaz taş olarak bilinen travertenler görenleri hayran bırakıyor. Yaklaşık 500 hektarlık alana sahip olan Kuzulan Tabiat Parkı içerisinde yer alan bu güzellik 1800 metrelik bir alanla kaplamaktadır.

sis-dagi.jpg

Sis Dağı Yaylası: Giresun'un Görele ilçesinde 40 kilometre uzaklıkta bulunan Sis Dağı yağıyla Giresun ve Trabzon il sınırlarında bulunuyor. 2182 metre yüksekliğe sahip olan Ali Meydan Dağı üzerinde oldukça geniş bir alanı kaplayan bu yayla Temmuz başına kadar karla kaplı oluyor.

espiye-yedi-degirmenli-magarasi.jpg

Espiye Yedi Değirmenli Mağarası: Espiye ilçe merkezine 33 kilometre ile uzaklıkta bulunan avluca Köyü ve Yeniköy arasında kalan bu mağaranın 207 metre uzunluk ve yarım metre ile 10 metre arasında değişen bir yüksekliğe sahiptir.

golyani-obasi-yaylasi.jpgGölyanı Obası Yaylası: Yağlıdere ilçesine bağlı Sınır Köyü sınırlarında bulunan Gölyanı Obası ilçeye 49 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Çam ağaçları ile çevrili ve çanak şeklinde 3000 metrelik bir alanını kaplayan bu yayla sağlık, turizm ve yeşilin adresi oluyor.

GİRESUN'DA NE YENİR?

Giresun'a giden kişiler bu lezzetlerin tadına bakmadan dönmemeli. Giresun'da mutlaka tadılması gereken lezzetler şunlardır:

  • Tel Kadayıf
  • Pezik
  • Görele Pidesi
  • Hamsi Böreği
  • Yağlaş

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN