Dekor olsun diyerek ekmişti… 5 yıl sonra daldan sallandı, meyveyi görenler şaştı kaldı! 4 ay sonra toplanacak

Dekor olsun diyerek ekmişti… 5 yıl sonra daldan sallandı, meyveyi görenler şaştı kaldı! 4 ay sonra toplanacak

Herkese severek tükettiği meyveler arasında yer alan o ürün herkesi şaşırttı. Karabük'te bir vatandaş bahçesine dekor amaçlı diktiği ağaçtan büyük verim aldı. Şehirde nadir olarak yetişen bu meyve bahçe sahibini bile şaşırttı. 5 yıl sonra dalında sallanan ürünleri görenler şaştı kaldı.

Karabük'te esnaflık yapan Emrullah Çötür, ziyarete gittiği bir arkadaşının bahçesinde gördüğü muz ağaçlarında dekor olsun diyerek kendi bahçesine de dikti. Belirli bir iklim koşullarında yaşayan muz ağaçlarından meyve beklemeyen Çötür aldığı sonuçla şaştı kaldı. Bu yıl havaların sıcak olması nedeniyle mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar Karadeniz'de de resmen Akdeniz iklimi yaşattı. Akdeniz Bölgesi'ne ait bir bitki olması nedeniyle kimsenin meyvesini beklemediği muz ağaçları 5 yıl sonra meyvelerini sallandırdı.

HERKES ŞAŞIRDI

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Emrullah Çötür, “Yeşillikleri, ağaçları, çiçekleri sevdiğim için bunu dekorasyon amaçlı bahçeme dikmiştim. Beşinci yılın sonunda meyve vermeye başladı. Tabii ki araştırmalarıma göre üçüncü yılın sonunda meyve vermeye başladığı için, bu iklim şartlarında Karabük'te bu durumu beklememiştik. Ama beşinci yılın sonunda meyve ve çiçeklerini görmeye başladıkça büyük bir heyecan duyduk” sözlerini dile getirdi.

Dekoratif muz ağacı 5 yıl sonra meyve verdi! - Bursa Hayat Gazetesi - Son Dakika Haberleri

Ağacın çiçek açmaya devam ettiğini ifade eden Çötür, meyvelerin olgunlaşmasının 3-4 ay sürdüğünü belirterek süreci sabırsızlıkla beklediğine değindi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN