CHP'li Konuralp: Türkan Elçi, Ferit Şenyaşar ve Mustafa Varank’ın acılarına saygı duymalıyız

CHP'li Okan Konuralp, TBMM'de yaptığı konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi. Konuralp, 15 Temmuz'da kardeşini kaybeden Mustafa Varank, 6 yıl önce babası ve 2 kardeşini kaybeden Ferit Şenyaşar ve 9 yıl önce eşi Tahir Elçi'yi kaybeden Türkan Elçi için "Birbirimizi sevmeyebiliriz ama acılarımıza saygı duymalıyız." dedi.

CHP'li Okan Konuralp, TBMM'de yaptığı konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi. Konuşmasında Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın 15 Temmuz'da şehit edilen kardeşi İlhan Varank'tan, 6 yıl önce bir saldırıda 2 kardeşi ve babasını kaybeden HEDEP Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar'dan ve 9 yıl önce uğradığı suikast sonrası eşi Tahir Elçi'yi kaybeden Türkan Elçi'den bahseden Konuralp, "Birbirimiz sevmeyebiliriz. Hangi partiden olursak olalım acılarımıza saygı duymalıyız. Bu yüreklerinde o acıyı taşıyan arkadaşlarımıza karşı bir sorumluluk değil, kendimize karşı bir sorumluluk." ifadelerini kullandı.

Konuralp'ın konuşması şöyle;

"Birbirimizi sevmeyebiliriz, birbirimizden haz etmiyor olabiliriz. Ancak hangi siyasi partinin mensubu olursak olalım acılarımızın kişiselleşmiş hallerine saygı duymalıyız. Örneğin sayın Mustafa Varank. Sayın Varank'la ben dahil, pek çok arkadaşım sert tartışmalar yaşadı. Ancak Sayın Varank'ın sevgili kardeşi İlhan Varank, 15 Temmuz gecesi teröristler tarafından şehit edildi. Sayın Varank'ın yüreğindeki kardeş acısına saygı göstermeliyiz.

varank.jpg
Mustafa Varank

Örneğin sayın Ferit Şenyaşar. Yaklaşık 6 yıl önce bir saldırıda babası ve 2 kardeşini kaybetti. Annesi Emine Şenyaşar, Şanlıurfa'da başlattığı adalet nöbetini Ankara'da sürdürüyor. Şenyaşar'ın yüreğindeki baba ve kardeş acısına saygı göstermeliyiz.

ferit.jpg
Ferit Şenyaşar

Sayın Türkan Elçi; İnsan Hakları Savuncusu Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'yi, eşini, yaklaşık 9 yıl önce Diyarbakır'da faili meçhul bir saldırıda kaybetti. 9 yıldır sürdürdüğü mücadeleye vicdan sahibi herkes şahit. 'Tahir Elçi cinayeti bu ülkedeki faili meçhul cinayetlerin vesikasıdır' diyen Elçi'nin yüreğindeki acıya saygı göstermeliyiz. Diğer arkadaşlarımın yüreğinde bir evlat, bir eş acısı varsa saygı göstermeliyiz. Bu yüreklerinde o acıyı taşıyan arkadaşlarımıza karşı bir sorumluluk değil, kendimize karşı bir sorumluluk."

elci.jpg
Türkan Elçi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN