CHP Milletvekili Gürsel Tekin'den '2016-2021 yılları arasında kaç çocuk kayboldu' sorusu: Her gün 32 çocuk kayboluyor

CHP Milletvekili Gürsel Tekin'den '2016-2021 yılları arasında kaç çocuk kayboldu' sorusu: Her gün 32 çocuk kayboluyor

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, kaçırılan veya kaybolan çocuklara dikkat çekerek, "Her gün 32 çocuk kayboluyor, 3 çocuk hayatını kaybediyor. 2016-2021 yılları arasında kaç çocuğun kaybolduğu, kaçıranın bulunup bulunamadığı açıklanmalı" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, kaçırılan ve kaybolan çocuklarla ilgili hazırladığı kapsamlı raporu kamuoyuyla paylaştı. Tekin, Türkiye’de her gün 32 çocuğun kaybolduğunu ve bu çocukların büyük çoğunluğunun akıbetinin belirsiz olduğunu belirtti. Çocuk kaçırma vakalarının son 10 yılda üç kat arttığını vurgulayan Tekin, bu vakaların önemli bir bölümünün kız çocuklarını kapsadığını ifade etti. Adli bilimcilerin verilerine göre kaçırılan her 10 çocuktan birinin öldüğünü ve her gün ortalama üç çocuğun şiddet veya cinayete kurban gittiğini ekledi.

'2016 YILINDA TAM 11 BİN 691 ÇOCUK KAYBOLDU'

Tekin, kaçırılan çocukların büyük bir kısmının suç örgütleri tarafından suistimal edildiğini ve suça sürüklendiğini söyledi. Uyuşturucu çeteleri başta olmak üzere birçok suç örgütünün, çocukları suç gelirleri elde etmek amacıyla kullandığını vurgulayan Tekin, "Bu çocuklar, annelerinden ve babalarından kopartılarak suç bataklığında kayboluyor. Her bir çocuğumuzun hakkını aramak ve bu sorunun peşine düşmek hepimizin sorumluluğudur" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) adli istatistik verilerine göre, 2008-2016 yılları arasında toplam 104 bin 531 çocuğun kaybolduğunu ifade eden Tekin, "2016 yılında tam 11 bin 691 çocuğumuz kayboldu" diye konuştu. TÜİK’in 2016 yılından bu yana bu verileri kamuoyuyla paylaşmadığını belirten Tekin, “2016-2021 yılları arasında kaç çocuğumuz kayboldu, bu çocukların kaçı bulunabildi, kaçı hala kayıp? İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, çocuklarımızı koruyamayacaksa, şiddete ve suça maruz kalanların yanında olamayacaksa ne işe yarıyor?” diye sordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN