Cumhuriyet’in 101. yılı Kartal’da gururla kutlanacak

Cumhuriyet’in 101. yılı Kartal’da gururla kutlanacak

Kartal Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 101’inci kuruluş yıl dönümünü, 29 Ekim ruhuna yakışır etkinliklerle kutlayacak.

Kartal Belediyesi, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan tam 101 yıl önce ilan ettiği Cumhuriyet’in, bir asrı aşan yaşını; büyük bir heyecan ve gurur eşliğinde kutluyor.

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından her sene organize edilen kutlama programı, bu yıl 101. yaşı kutlanacak olan Cumhuriyet’in onuruna düzenlenecek.

Kutlamalar kapsamında 28 Ekim Pazartesi günü, saat 13.00’te Kartal Meydanı’nda yer alan Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlenecek.

29 Ekim Salı günü saatler 19.23’ü gösterdiğinde ise Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartallı Kazım Meydanı’nda toplanan komşuları ile birlikte her sene gerçekleşen ‘Büyük Fener Alayı Yürüyüşü’nü gerçekleştirerek etkinliklerin yapılacağı Kartal Meydanı’na ilerleyecek.

Şarkıcı Bengü sahne alacak

Her yıl Kartal’da coşkuyla, kıvançla, onurla kutlanan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıl dönümü olması nedeniyle en büyük milli bayram olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, ‘Büyük Fener Alayı Yürüyüşü’nün tamamlandığı Kartal Meydanı’nda, saatler 20.30’u gösterdiğinde ünlü sanatçı Bengü’ nün vereceği konser ile taçlandırılacak.

Başkan Gökhan Yüksel’den Tüm Komşularına Davet

Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. kuruluş yıl dönümü kutlamalarına ve saat 19.23’te Büyük Fener Alayı’nı oluşturmak üzere Kartallı Kazım Meydanı’na tüm komşularını davet eden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel,

“Bir asrı aşan Cumhuriyet’imizin; daha nice yüz yıllara sığacak sevgi ve coşkusunu hep birlikte yaşamak, başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman şehitlerimizin aziz hatırasını şükranla, minnetle anmak amacıyla tüm komşularımı, 29 Ekim Salı günü, saat 19.23’te Kartallı Kazım Meydanı’ndan başlayacak olan yürüyüşümüze davet ediyorum. Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN