Binlerce yıllık mısır mumyasını açan arkeologlar gördüklerine inanamadı! Asırlık lahitten The Simpsons karakteri çıktı

Binlerce yıllık mısır mumyasını açan arkeologlar gördüklerine inanamadı! Asırlık lahitten The Simpsons karakteri çıktı

Kehanetleriyle dünya gündemine oturan ABD yapımlı çizgi dizi The Simpsons, şimdi 3500 yıllık bir mumyayla gündemde. Öyle ki yıllanmış mumyayı açan arkeologlar gözlerine inanamadı. Asırlık lahitten The Sipmsons karakterinin çıkması herkesi şaşkına çevirdi…

Antik Mısır Medeniyeti hala birçok gizemini korurken, arkeologların bulduğu 3500 yıllık mumya lahitine mavi saçlı karakterlerin işlenmesi dikkat çekti. ABD yapımlı ünlü çizgi dizi The Simspsons’un Marge Simpsons karakterine benzeyen uzun ve mavi saçlı kadın tasvirinin lahitin iç kapağında yer alması gündem oldu.

ÇİZİM BAKIN KİMİ RESMEDİYOR?

Birçok sosyal medya platformunda yayılan lahitteki kadın tasvirinin Simpsons’daki Marge karakterine benzemesi bazı tartışmalara da yol açtı. Çünkü The Simpsons, bazı bölümleri ile kehanet eden bir yapım olarak görülüyor. 3500 yıl öncesine ait lahitte mavi saçlı sarı renkli kadının tasvir edilmesi de akıllara “Mısır’dakiler Simpsons’ı gördü mü?” sorusunu getirdi.

3500-yillik-misir-piramidinden-simpson-karakteri-cikti-1.jpg

Arkeologların tahminlerine göre 3500 yıl öncesine dayanan tabutun aslı ise Antik Mısır’da bulunan El-Ashmunein kasabasındaki baş rahibin kızı Tadi Ist’in mumyalanmış kalıntılarını barındırıyor. Tabutun içindeki çizim de Tadi Ist’i resmetmekte.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN