Binlerce kişiye doğal gaz desteği geliyor! Kulislerden bilgi verildi: Faturayı vatandaş değil devlet ödeyecek

Binlerce kişiye doğal gaz desteği geliyor! Kulislerden bilgi verildi: Faturayı vatandaş değil devlet ödeyecek

Binlerce kişiye doğal gaz desteği müjdesi! Kulislerden bilgi verildi: Doğal gaz faturasını vatandaş değil, devlet ödeyecek...

Dar gelirli vatandaşlar için doğal gaz fatura desteği müjdesi! Mayıs ayı başında sona eren 25 metreküplük doğal gaz desteği sonrası, doğal gaz fiyatlarında artış olup olmayacağı merak edilirken, yeni hazırlanan torba yasada dar gelirli ailelere yönelik önemli bir destek planlandığı ortaya çıktı.

FATURANIN BİR KISMINI DEVLET KARŞILAYACAK

Doğalgaz desteği 2022 nedir, kimlere verilecek? Doğalgaz yardımı nasıl alınır?

Kulislerde dolaşan bilgilere göre, yüksek gelirlilerden doğal gaz faturalarının tamamı alınırken, dar gelirli vatandaşların faturalarının belirli bir kısmı, örneğin yüzde 30'u tahsil edilecek. Geri kalan kısmını ise devlet karşılayacak.

GELİR GRUPLARINA GÖRE ÖZEL ÇALIŞMA

Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl ve nereden yapılır? Doğalgaz desteği başvuru sayfası

Destekten yararlanacak gelir gruplarının belirlenmesi için özel bir çalışma yapılacak. Hangi kriterlere göre seçilecekleri ve uygulamanın detayları önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

VATANDAŞLARIN YORUMU: "YETMEZ AMA KATKI SAĞLAR"

Show Haber'e konuşan vatandaşlar, bu desteğin dar gelirlilere önemli bir katkı sağlayacağını belirtti. "Yetmez ama belli bir katkı sağlamış olur" diyerek uygulamanın olumlu karşılandığını ifade ettiler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN