Bakan Fidan, Blinken ile telefonda görüştü

Bakan Fidan, Blinken ile telefonda görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede İsrail ve Hamas arasındaki süreç ve bölgede artan gerilim ele alındı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Antony Blinken ile telefonda görüştü. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşme talebi ABD tarafından geldi.

Bakan Fidan görüşmede İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının, barışın sağlanması konusunda İsrail tarafının istekli olmadığını bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Hamas’ın daha önce ateşkes konusunda yapıcı bir tutum ortaya koyduğunu söyleyen Bakan Fidan, kalıcı ateşkes için İsrail üzerinde baskı kurulması gerektiğini ifade etti.

GÖRÜŞME TALEBİ ABD'DEN GELMİŞ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Fidan-Blinken görüşmesinin detaylarına ilişkin sosyal medyadan yaptığı yazılı açıklaması şöyle;

"Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bugün (12 Ağustos) bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Karşı tarafın talebi üzerine yapılan görüşmede, İsrail ve Hamas arasındaki müzakere süreci ve bölgede artan gerilim ele alındı.

Sayın Bakanımız, Hamas Siyasi Büro Şefi Haniye’nin şehit edilmesinin ve Filistinlilere karşı devam eden katliamın İsrail’in barışın tesisi konusunda istekli olmadığını bir kez daha gösterdiğini söyledi. Hamas‘ın daha önce ateşkes konusunda yapıcı bir tutum ortaya koyduğunu belirten Sayın Bakanımız, kalıcı ateşkes için İsrail üzerinde baskı kurulması gerektiğini ifade etti. Sayın Bakanımız ayrıca, bölgede artan gerilimin kaygı verici olduğunu söyleyerek, İsrail’in çatışmaların daha fazla yayılmasına neden olacak kışkırtıcı adımlardan kaçınması gerektiğini kaydetti."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN