Araplar ve Avrupalılar akın ediyor! Türkiye'nin en güzel köylerinden: Bodrum ve İzmir'i bile cebinden çıkarıyor

Araplar ve Avrupalılar akın ediyor! Türkiye'nin en güzel köylerinden: Bodrum ve İzmir'i bile cebinden çıkarıyor

Karadeniz’in elması olan bu yer Türkiye’nin en güzel köylerinden. Öyle ki buraya Araplar ve Avrupalılar akın ediyor. İşte, tertemiz havası, doğal güzellikleri ve doğasıyla resmen büyüleyen o cennet köşe…

Gökyüzünün mavisi, bembeyaz bulutlar ve yeşil ormanlarıyla mutlaka görülmesi gereken bu yeri Karadeniz’in elması olarak tanımlamak yanlış olmaz. Türkiye’yi ziyaret eden turistlerin akın ettiği bu yere siz de ilk fırsatta gitmelisiniz…

Trabzon’a 99 kilometre ve Çaykara ilçesine 19 kilometre mesafede, deniz seviyesinden 1090 metre yükseklikte olan Uzungöl, şerah köyünün yerleştiği vadi yamaçlarından heyelan sonucunda kayan toprak ve kayaların Haldizen deresinin önünü kapatması sonucu 1600’lerde oluştuğu rivayet edilen doğal bir göldür. Çevresindeki yerleşim alanının ismi de Uzungöl’den gelir.

uzungol-1-001.jpg

TURİSTLER AKIN EDİYOR

Yerli-yabancı turistlerin çok sık ziyaret ettiği Uzungöl, turistik potansiyel açısından da oldukça zengin. Göl ve Trabzon’un en yüksek Haldizen Vadisinde; doğa yürüyüşü, kuş gözlemciliği, botanik amaçlı turların yanı sıra, daha yükseklerdeki dağların arasındaki göllere veya yakınlardaki Şeker su, Demirkapı, Yayla önü gibi doğal güzelliği yanında geleneksel Karadeniz mimarisinin özgün ahşap köy evlerinin gezilebileceği yaylalara geziler düzenleme gibi imkanlar bulunuyor.

UZUNGÖL’E HANGİ MEVSİMDE GİDİLMELİ?

Yazın ayrı kışın ayrı bir güzelliği sahip olan Uzungöl’ün ziyaretçi bakımından en yoğun olduğu dönem yaz aylarıdır. Kışın sessizliği ve doğa güzelliğini tercih edenler rotasını buraya çevirirken, yazın ise özellikle Arap turistler bölgeye akın ediyor.

uzungol-3-001.jpg

UZUN GÖLDE YAPILACAK AKTİVİTELER NELERDİR?

Uzungöl’ü ziyaret edenler ilk olarak bölgenin muhteşem doğasını keşfe çıkmalı. Öyle ki bu keşiften sonra Karadeniz’in eşsiz yaylaları ve doğasına hayran kalmamanız mümkün olmayacak.

uzungol-2-001.jpg

Uzungöl ziyaretinizi daha da keyifli hale getirmek için yapabileceğiniz aktiviteler ise şöyle: helikopter turu, yamaç paraşütü, Atv turu, doğa fotoğrafçılığı. Ayrıca bölgede konaklama ve yöresel lezzetleri tatmak için de hizmet veren çeşitli işletmeler mevcut.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN