Yerlikaya: Sahte çakar kullananlara asla müsaade etmeyeceğiz

Yerlikaya: Sahte çakar kullananlara asla müsaade etmeyeceğiz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 17-24 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen trafik denetimlerine dair rakamları paylaştı. Emniyet ve jandarma trafik ekipleri, bu süreçte toplam 2 milyon 829 bin 271 aracı denetledi. Yapılan işlemler sonucunda ise 522 bin 427 araca ve sürücüye çeşitli cezai yaptırımlar uygulandı. Yerlikaya, "Sahte çakar kullananlara asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "1 Ocak -15 Ekim 2024 tarihleri arasında (2024 yılında) Emniyet ve Jandarma Trafik ekiplerimizce; Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan sürücülere yönelik toplam: 227 bin 24 denetim gerçekleştirildi ve 10 bin 22 adet sürücüye işlem yapıldı! Sahte çakar kullanan ve usulsüz olarak trafikte üstünlük taslayanlara asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Denetimlerin ayrıntılarına değinen Yerlikaya, hız ihlali yapan 148 bin 366 sürücü ile periyodik muayenesi yapılmamış 32 bin 907 araç sahibine işlem yapıldığını belirtti.

Ayrıca emniyet kemeri kullanmayan 25 bin 548, sürücü belgesiz araç kullanan 17 bin 440 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 12 bin 859 sürücüye de cezai işlem uygulandı.

ÇAKAR DENETİMLERİNDE 10 BİN 22 SÜRÜCÜYE İŞLEM

Bakan Yerlikaya, çakar denetimlerinin de sürdüğünü ifade ederek, 1 Ocak - 15 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılan 227 bin 24 denetim sonucu 10 bin 22 sürücüye işlem yapıldığını duyurdu.

Yerlikaya, "Ambulans, itfaiye ve polis araçlarının trafikteki önceliği insan sağlığı ve suçlularla mücadeledir. Sahte çakar kullananlara asla müsaade etmeyeceğiz" diyerek bu konudaki kararlılıklarını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN