Rize'de sağanak bilançosu: 5 kişi kurtarıldı, 16 konut tahliye edildi

Rize’de bir haftadır aralıklarla yağan şiddetli yağışların bilançosu açıklandı. Çayeli'nde yaşanan toprak kaymaları mahalle yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Yamaçtan kopan balçık ve kaya parçaları bölgedeki ulaşımı aksatırken, Ardeşen ilçesinde de heyelan riski taşıyan bir evde mahsur kalan 5 kişilik aile tahliye edildi. Heyelan riski nedeniyle tedbir amaçlı 16 konut da boşaltıldı. Valilik, can kaybı yaşanmadığını ancak riskli olarak değerlendirilen konutların tahliye edildiğini bildirdi.

Çayeli ilçesine bağlı Madenli Beldesi’nin Çamlıca Mahallesi’nde meydana gelen küçük çaplı toprak kaymaları, mahalle yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Yamaçtan kopan balçık ve kaya parçaları, bölgedeki ulaşımı aksatırken, Madenli Belediyesi ekipleri, iş makineleriyle temizlik çalışmaları başlattı.

Topkaya Mahallesi’nde de akşam saatlerinde meydana gelen bir olayda, ırmak tıkanarak yolu kapadı. Bu bölgenin içme suyu tesisleriyle birlikte kritik bir noktada bulunduğu öne sürüldü.

yeni-proje.jpg

Rize'nin Ardeşen ilçesinde de sağanak yağışlar sonrası heyelan riski taşıyan bir evde mahsur kalan 5 kişilik aile, AFAD ekiplerince güvenli bir alana tahliye edildi. Aile fertlerinden biri yaşlı hasta olarak, ekipler tarafından sedye ile taşındı.

Kent genelinde son 24 saat içinde bazı bölgelerde metrekareye 100 milimetreye kadar yağmur düştüğü tespit edildi. Heyelan riski nedeniyle tedbir amaçlı 16 konut da boşaltıldı.

VALİLİKTEN UYARI: GÜVENLİ ALANLARA GEÇİN

Rize Valiliği, şiddetli yağışların neden olduğu su baskınları ve toprak kayması riskinin arttığına dair yazılı bir açıklama yaptı. Valilik, can kaybı yaşanmadığını ancak riskli olarak değerlendirilen konutların tahliye edildiğini bildirdi.

Eğimli ve yumuşak zeminlerde toprak kayması riski nedeniyle bu bölgelerde yaşayan vatandaşların güvenli alanlara geçmeleri önemle vurgulandı.

Açıklamada, "Toprak kayması ve yüksek kesimlerde çığ riski bulunan güzergahlarda ulaşım kısıtlamaları olabilir. Alternatif yolları kullanmanız ve yetkililerin duyurularını takip etmeniz gerekmektedir" denildi.

Ayrıca, yüksek kesimlerde kar yağışı ve tipi riski nedeniyle de dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN