Araç sahibi olanlara e-Devlet müjdesi! O ödeme artık buradan yapılacak

Araç sahibi olanlara e-Devlet müjdesi! O ödeme artık buradan yapılacak

Araç sahiplerine müjdeli haber! Otoyol ödemeleri artık e-Devlet üzerinden yapılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, araç sahiplerinin otoyol ödemelerini e-Devlet üzerinden güvenli bir şekilde gerçekleştirebileceğini duyurdu. Bu yenilik, T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından e-Devlet sistemi üzerinde yapılan geliştirmeler sayesinde mümkün hale geldi.

Yeni Düzenleme ile Güvenli Ödemeler

Bakan Uraloğlu, TÜRKSAT tarafından geliştirilen ve işletilen e-Devlet sisteminin, dijitalleşme ve teknolojinin kamu hizmetlerine entegrasyonundaki önemine dikkat çekerek, “Karayolları Genel Müdürlüğü ile özel şirketler tarafından işletilen tüm ücretli yolları kapsayan bu yeni düzenleme ile vatandaşlarımız, tünel, köprü ve otoyol geçişlerine ilişkin borç ödemelerini tek tıkla e-Devlet üzerinden güvenli bir şekilde yapabilecekler. Araç sahipleri, otoyol kullanımlarını takip edebilecek, yasal takibe konu olmamış geçiş borçlarını ve cezaya düşmemiş geçiş ödemelerini kolayca gerçekleştirebilecekler.” dedi.

Kullanıcı Dostu İşlemler

Uraloğlu, e-Devlet üzerinden yapılan bu işlemlerle birlikte vatandaşların borç ödeme imkanının yanı sıra, ihlalli geçiş bildirimi ve borç sorgulama gibi mevcut işlemlerin de daha pratik ve kullanıcı dostu bir şekilde gerçekleştirileceğini belirtti. “Bu geliştirmeler, geçişlerin cezaya düşmeden ödenmesi konusunda kullanıcılara büyük kolaylık sağlayacak. Bu işlemleri sadece kendi plakası üzerine kayıtlı araç sahibi olan kişiler yapabilecek. Amacımız, dijital hizmetlere erişimi artırmak ve vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırarak bu hizmetleri daha pratik ve güvenli hale getirmektir.” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN