Ankara'ya 5 yıl sonra AB daveti

Ankara'ya 5 yıl sonra AB daveti

Ankara'ya 5 yıl sonra Avrupa Birliği'nden davet geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın 29 Ağustos'ta yapılacak Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Gayrıresmi Toplantısı'na katılmak için Brüksel'e gitmesi bekleniyor

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, AB'den gelen daveti, Avrupa Birliği’nin bir diyalog arayışı olarak değerlendirdiklerini söyledi. NTV'nin haberine göre, Keçeli, "Bu adımın ilişkilerimizi çıkmaza sokan 15 Temmuz 2019 tarihli AB Dış İlişkiler Konseyi kararlarının önümüzdeki dönemde tadil edilmesine zemin hazırlamasını umuyoruz" dedi.

Keçeli, olumlu yaklaşımın bu toplantıyla sınırlı kalmaması gerektiğini söyleyerek "Vize serbestisi süreci gibi alanlarda diyalogun yeniden işlevsel hale getirilmesi için somut adımlar atılmalı" ifadelerini kulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN