28 yıllık baklavacı yaptı, tepsi tepsi satıldı! Dubai çikolatasından sonra Dubai baklavası: Kilosu dudak uçuklattı

Son zamanlarda oldukça popüler olan Dubai çikolatası Türk mutfağı ile birleştirildi. 28 yıllık usta Dubai baklavası yaptı. Fiyatını görenler ise şaşkına döndü. İşte detaylar…

Dubai çikolatasının popülaritesi, geleneksel Türk tatlılarına yeni bir soluk getirdi. Edirneli baklava ustası Halil İbrahim Özer, Dubai çikolatasından esinlenerek geliştirdiği 'Dubai baklavası' ile hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi başardı. Kilosu 800 TL'den satılan bu eşsiz lezzet, tatlı severlerin yeni gözdesi oldu.

yeni-proje-27.jpg

DUBAİ ÇİKOLETASINDAN İLHAM ALINDI

Son dönemde popülerlik kazanan Dubai çikolatası, geleneksel Orta Doğu tatlarını modern bir dokunuşla bir araya getirerek tatlı dünyasında yankı uyandırdı. Bu yeni lezzet, özellikle kadayıf ve Antep fıstığı gibi Türk mutfağının vazgeçilmez unsurlarını barındırıyor. Edirne’de 28 yıldır baklava ustalığı yapan Halil İbrahim Özer, bu yeni trendden ilham alarak 'Dubai baklavası' üretmeye karar verdi.

Özer, "Farklı tatlarla denemeler yapmayı seviyoruz. Son günlerde gündemde olan Dubai çikolatasını baklava formuna dönüştürme çalışmaları yapıyorduk. Dubai çikolatası, içerdiği malzemelerle baklavamızda buluştu ve ortaya çıkan lezzet daha da zenginleşti" dedi.

yeni-proje-28.jpg

YABANCI TURİSTLERİN İLGİSİ BÜYÜK

Dubai baklavasının içeriğinde kadayıf, Antep fıstığı içi ve şekerin yanı sıra özel tariflerle zenginleştirilmiş malzemeler bulunuyor. Özellikle yabancı turistler tarafından büyük ilgi gören bu tatlı, sunumu ve lezzetiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Özer, "Dubai baklavasını görenlerin tepkileri çok olumlu. Hem görünümü hem de lezzetiyle insanları şaşırtıyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kilosu 800 TL'den satılan bu özel baklava, tatlı severlerin beğenisini kazanarak tepsi tepsi satılıyor. Edirneli ustanın yarattığı bu eşsiz lezzet, şimdiden yerli ve yabancı birçok tatlı severin favorisi haline geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN