21 Saatten Fazlası Zorunlu Değil: Ek Ders Ücretleri Yetersiz

21 Saatten Fazlası Zorunlu Değil: Ek Ders Ücretleri Yetersiz

Öğretmenlerin ders saat başına aldıkları ödemeler sonrası yeni bir iddia ortaya atıldı. Artık derslere girmeyebilirler. İşte merak edilen detaylar

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı öğretmenler, branşlarına göre haftada 15 saat maaş karşılığı ders vermek zorundalar. Bunun yanı sıra, öğretmenlerin 6 saat daha zorunlu ders vermesi gerekiyor. Yani toplamda öğretmenlerin haftada 21 saat ders vermesi gerekiyor.

Öğretmen MEB sitesinin haberine göre; Öğretmenler, ek ders ücreti motivasyonuyla genellikle haftada 30 saat ders vermeyi tercih ediyorlar. Bu ek dersler, öğretmenlere ek gelir sağlıyor. Ancak, ek ders ücretlerine yapılan zam ve öğretmenlerin büyük çoğunluğunun yüzde 27’lik vergi diliminde yer alması nedeniyle, ek ders ücretleri saat başına 91 lira olarak hesaplanıyor.

Bu durum, öğretmenlerin zorunlu olarak girmeleri gereken 21 saatten fazla ders vermek istememelerine yol açıyor. Ek ders ücretlerinde tatmin edici bir artış yapılmadığı sürece, bu durumun düzelmesi beklenmiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN