Rekor artış: Bitcoin, 2024'ün en iyi performans gösteren varlığı olmayı sürdürüyor

Rekor artış: Bitcoin, 2024'ün en iyi performans gösteren varlığı olmayı sürdürüyor

Zorlu piyasa koşullarına rağmen 2024'te en iyi performans gösteren varlık olmaya devam eden Bitcoin, yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 2,5’lik bir kazanç elde ederek yüzde 49,2'lik yıllık artışını korudu.

2024'ün üçüncü çeyreğinde zorluklarla karşılaşmasına rağmen, Bitcoin yılın en iyi performans gösteren varlığı olma konumunu koruyor. New York Digital Investment Group (NYDIG) tarafından yayımlanan bir rapora göre, Bitcoin bu dönemde yüzde 2,5'lik mütevazı bir kazanç elde etti ve ikinci çeyrekte yaşadığı düşüşten toparlanmayı başardı. Her ne kadar üçüncü çeyrek boyunca satış baskısı altında kalsa da, yıl başından bu yana yüzde 49,2’lik bir artışla dikkat çekiyor. Ancak, bu üstün performansı diğer varlık sınıflarıyla arasındaki farkı bir miktar kapattı.

BİTCOİN'İN PİYASADAKİ ZORLUKLARI

Bitcoin, üçüncü çeyrekte bir dizi piyasa baskısıyla karşılaştı. Özellikle, Mt. Gox borsasının ve Genesis’in alacaklılarına yapılan dağıtımlar, piyasada yaklaşık 13,5 milyar dolarlık ek satış baskısı yarattı. Bunun yanı sıra, hem ABD hem de Alman hükümetlerinin büyük miktarda Bitcoin satışı gerçekleştirmesi, piyasa koşullarını olumsuz etkiledi. Tüm bu baskılara rağmen, Bitcoin en iyi performans gösteren varlıklar arasındaki yerini korumayı başardı.

Diğer varlık sınıfları, özellikle değerli metaller ve bazı hisse senetleri de üçüncü çeyrekte güçlü kazançlar elde etti. Bu durum, Bitcoin ile diğer varlıklar arasındaki performans farkını daralttı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN