Otomobil devi fabrikasını satışa çıkardı! Binlerce çalışan kapı dışarı ediliyor, bu kararı kimse beklemiyordu

Otomobil devi fabrikasını satışa çıkardı! Binlerce çalışan kapı dışarı ediliyor, bu kararı kimse beklemiyordu

Otomobil devi 3 bin çalışanın bulunduğu fabrikasını satışa çıkardı! Binlerce çalışan işsiz kalacak. Çalışanlar durumu protesto etmek için üretimi tamamlanmış araçların anahtarlarına el koydu! Bu kararı kimse beklemiyordu...

Audi, Brüksel'deki 3 bin çalışanı bulunan üretim tesisini devretmeye hazırlanıyor, ancak şu ana kadar yapılan görüşmelerden somut bir sonuç elde edilemedi. Belçika basınında yer alan haberlere göre, 26’dan fazla potansiyel alıcı ile görüşme yapılmasına rağmen, fabrika için henüz ciddi bir teklif sunulmadı.

AUDI, Elektrikli Araçlar İçin Üretim Tesislerinin Dönüşüm Planını Belirledi!

TALEP DÜŞÜKLÜĞÜ NEDENİYLE ÜRETİM MEKSİKA'YA KAYDIRILACAK

Audi'nin Brüksel fabrikasında lüks segment elektrikli otomobil modeli Q8’in üretimi gerçekleştiriliyordu. Ancak Q8’e olan talebin düşmesi nedeniyle Audi, üretimi Meksika’daki tesislerine kaydırma kararı aldı. Volkswagen Grubu, geçtiğimiz Eylül ayında Brüksel fabrikasına yeni bir model tahsis edilmeyeceğini açıklayarak fabrikanın geleceğine dair belirsizlikleri artırdı.

ÇALIŞANLAR DURUMU PROTESTO EDİYOR

Fabrikanın satış süreci devam ederken, çalışanlar arasında artan endişeler protestolara yol açtı. İşbaşı yapmayan işçiler, tamamlanmış araçların anahtarlarına el koyarak tepkilerini gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN