Yunanistan'dan Türkiye açıklaması: Hedef adım adım ulaştık

Yunanistan'dan Türkiye açıklaması: Hedef adım adım ulaştık

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Türkiye ile ilişkileri hakkında yaptığı açıklamada, güven seviyesine açık iletişim kanalları aracılığıyla adım adım ulaştıklarını belirtti.

Yunan Bakan Yerapetritis, Yunanistan’da yayımlanan Kathimerini gazetesine verdiği röportajda, Türkiye ile Yunanistan arasındaki son gelişmelere dair önemli değerlendirmelerde bulundu. İki ülke arasındaki son 15 ayda yaşanan yakınlaşma sürecinin, açık iletişim kanalları aracılığıyla yeterli güven seviyesine adım adım ulaştığını belirten Yerapetritis, bu durumun, diplomatik ilişkilerin gelişimi açısından umut verici olduğunu ifade etti.

Yerapetritis, Türkiye ve Yunanistan dışişleri bakanlarının, kıta sahanlığı ve Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) belirlenmesi konusundaki kapsamlı görüşmelerin sürdürülmesi için liderlerinden aldıkları talimatları da aktardı. Bu bağlamda, Yunan Bakan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın kasım ayında Atina’ya yapması planlanan ziyareti sırasında bu konuların ele alınacağını vurguladı.

İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesi adına, tarafların anlaşılamadığı durumlarda bile deniz yetki alanlarının belirlenmesine yönelik görüşmelerin durmaması gerektiğini belirten Yerapetritis, mevcut iyi iklimi koruma çabalarının sürdüğünü ifade etti.

Yerapetritis, ayrıca iki ülke arasındaki istişare görüşmelerinin geleceği hakkında da açıklamalarda bulundu. 65. tur istişari görüşmelere gitme hedefinde olmadıklarını belirten Yerapetritis, 21 yıl boyunca 64 tur istişari görüşmelerin ardından Türkiye ile müzakere seviyesine ulaşamadıklarını, bunun sonucunda ise genelde turun sonunda daha kötü bir noktaya vardıklarını vurguladı. Tarihsel olarak, dış politikanın karmaşık meselelerinde ataletin genellikle zarara neden olduğuna dikkat çeken Yerapetritis, "Yalnız hareket faydalı bir eylem doğuruyor" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN