DEM Parti'den 'Anayasa' açıklaması: 12 Eylül'ün izlerini taşıyor

DEM Parti'den 'Anayasa' açıklaması: 12 Eylül'ün izlerini taşıyor

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, mevcut anayasanın değiştirilmesi gerektiğini savunarak, "Kimse eski anayasanın kalmasını istemiyor. Sivil bir anayasa yapalım, çünkü bu anayasa hala 12 Eylül'ün izlerini taşıyor" dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Ekmek ve Adalet Buluşmaları" kapsamında Bursa’da sivil toplum kuruluşları ve sendika temsilcileriyle bir araya geldi. Yıldırım ilçesinde düzenlenen etkinlikte, Bakırhan’a DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü ve partililer eşlik etti.

Bakırhan, konuşmasında "Ekmek ve Adalet Buluşmaları" adı altında düzenlenen bu kampanyanın, ülkenin dört bir yanında toplumun farklı kesimleriyle buluşarak süregelen sorunları dinlemeyi ve çözüm önerilerini sunmayı amaçladığını vurguladı. Bu kapsamda esnaftan emekliye, çiftçiden işçiye ve öğrencilere kadar birçok kesimle bir araya geldiklerini ifade eden Bakırhan, sokak sokak dolaşarak halkın taleplerini dinlediklerini belirtti. "Bu kampanya, en uzun süreli çalışmalarımızdan biri haline geldi" diyen Bakırhan, Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu iki temel kavram olan "ekmek" ve "adalet" üzerine yoğunlaştıklarını kaydetti.

YENİ ANAYASA TARTIŞMALARI VE ELEŞTİRİLER

Bakırhan, konuşmasının önemli bir bölümünü yeni anayasa tartışmalarına ayırarak, mevcut anayasanın 12 Eylül darbesinin ruhunu taşıdığını ve bu anayasanın Türkiye’de yaşayan 85 milyon insanı temsil etmediğini söyledi. Bu eleştirilerini "Memleketi mahvettiler, bitirdiler. Şimdi 'Yeni anayasa yapalım' diyorlar" sözleriyle dile getiren Bakırhan, mevcut anayasanın toplumun geniş kesimlerinin taleplerini karşılamadığını belirtti. Özellikle Kürtlerin, Alevilerin, emekçilerin, kadınların ve diğer ezilen grupların anayasada yer almadığını, bu nedenle yeni bir sivil anayasa yapılması gerektiğini savundu.

Tuncer Bakırhan'dan 'anayasa' açıklamasıDEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan

Ancak Bakırhan, yeni anayasa yapma tartışmalarında samimiyetin önemli olduğunu vurgulayarak, "Yeni bir anayasa yaparken, Kürtlerin dili özgürce kullanılacak mı? Kürtler kendi anadillerinde eğitim görebilecek mi? Yoksa hepimiz tek kimlik ve tek inanç üzerinden mi değerlendirileceğiz?" diye sordu. Anayasa değişikliğinin, iktidarın kendi gücünü koruma aracı olarak kullanılmaması gerektiğini ifade eden Bakırhan, bu konuda müzakereye açık olduklarını ancak samimiyet görmedikleri takdirde mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

HALK BULUŞMASINA KATILIM

Bakırhan, Yıldırım ilçesindeki buluşmanın ardından Osmangazi ilçesinde partisinin düzenlediği halk buluşmasına da katıldı. Burada partililere hitap eden Bakırhan, partilerinin halkın sorunlarını dinlemeye ve çözüm önerileri sunmaya devam edeceğini belirtti. "Ekmek ve Adalet Buluşmaları" kampanyasının, halkın sorunlarını gündeme taşıma açısından önemli bir çalışma olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN