2024'ün en memnun edici otomobilleri: Elektrikli ve hibrit araçlar yükselişte

2024'ün en memnun edici otomobilleri: Elektrikli ve hibrit araçlar yükselişte

2024 yılı için ABD'de yapılan tüketici memnuniyeti araştırmasına göre, en memnun olunan 10 otomobil arasında SUV'lar, elektrikli ve hibrit araçlar öne çıkarken, listenin başında yüzde 93 memnuniyet oranıyla Chevrolet Corvette yer aldı.

ABD'de gerçekleştirilen tüketici araştırması kapsamında 2024 yılının en çok memnun eden otomobilleri içerisinde SUV, elektrikli, hibrit ya da akaryakıtlı araçlar kendine yer buldu.

ABD ve Avrupa'da elektrikli araç üretiminde artış devam ederken üretimin de büyük bir kısmının bu yöne doğru kaydığı resmi verilere göre tespit edildi. Peki üretimin bu yöne kayması elektrikli otomobillerin memnuniyet düzeylerinde bir değişiklik yarattı mı?

ABD merkezli tüketici kuruluşu Consumer Reports, 2024'ün son çeyreğine girilirken oldukça dikkat çekici bir memnuniyet araştırması paylaştı. Bu araştırmada Performans, verimlilik, konfor, güvenlik gibi karşılaştırmalar yapıldı. Araç sahiplerinin yeniden satın alabileceği otomobiller belirlendi.

Elindeki arabayı önümüzdeki sene gelmeden yenilemek veya yeni bir araba sahibi olmak isteyenlerin dikkatini çeken memnuniyet araştırmasına göre, otomotiv markalarının yıl sonu kampanyalarına da dikkat çekildi.

Consumer Reports'un araştırmasına göre 2024'ün en memnun olunan 10 otomobil listesi şöyle:

10 - Hyundai Ioniq 6
Memnuniyet oranı: Yüzde 81

9 - Honda Pilot
Memnuniyet oranı: Yüzde 82

8 - Kia Telluride
Memnuniyet oranı: Yüzde 82

7 - Ford Maverick Hibrit
Memnuniyet oranı: Yüzde 83

6 - Rivian R1S
Memnuniyet oranı: Yüzde 84

5 - BMW X5
Memnuniyet oranı: Yüzde 85

4 - Lexus NX Hibrit
Memnuniyet oranı: Yüzde 87

3 - Mazda MX-5
Memnuniyet oranı: Yüzde 88

2 - Rivian R1T
Memnuniyet oranı: Yüzde 88

1 - Chevrolet Corvette
Memnuniyet oranı: Yüzde 93.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN