Erdoğan, BM Genel Kurulu'na katılmak için ABD'ye gidiyor

Erdoğan, BM Genel Kurulu'na katılmak için ABD'ye gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 79'uncu Genel Kurulu'na katılmak üzere bugün New York'a gidiyor. BM Genel Kurulu'nda konuşması beklenen Erdoğan'ın İsrail'in devam eden saldırılarına ve bölgedeki çatışmalara yer vermesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün BM 79'uncu Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'a gidiyor. BM Genel Kurul görüşmeleri, 22 Eylül'de "Geleceğin Zirvesi" ile açılacak.

Devlet ve hükümet başkanlarının konuşmalarının olacağı oturum ise 24 Eylül'de başlayacak. Genel Kurul'da hitap edecek olan Erdoğan'ın konuşmasında en önemli gündem başlığının İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Lübnan'a yönelik saldırıların ardından bölgede artan gerilim ve savaşın yayılma tehdidi olması bekleniyor.

Zirve kapsamında devlet ve hükümet başkanlarıyla da bir araya gelecek olan Erdoğan'ın görüşmelerinde, bölgesel ve küresel konularla birlikte ikili ilişkilerin ele alınması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düşünce kuruluşu temsilcileri ve iş insanlarıyla bir araya gelmesi de planlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN