Venedik'e yeni turist tedbirleri

Venedik'e yeni turist tedbirleri

Dünyanın en turistik noktalarından biri olan Venedik, turist akını ve ziyaretçi yoğunluğuyla başa çıkmak için yeni düzenlemelere gidiyor. Şehir yönetimi tarafından alınan yeni kararlara göre, artık Venedik'te turist grupları 25 kişiyle sınırlı olacak ve hoparlör kullanımı yasaklanacak.

Venedik, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dünya çapında ün kazanmış bir destinasyon olmasına rağmen, turist yoğunluğu şehrin en büyük sorunlarından biri haline gelmiş durumda. Özellikle 2019 yılında 13 milyondan fazla ziyaretçi ağırlayan şehir, nüfusu yaklaşık 250 bin olan bir alan için oldukça yüksek bir ziyaretçi akınıyla karşı karşıya kalmıştı.

Pandemi dönemiyle birlikte ziyaretçi sayılarında bir düşüş yaşansa da, önümüzdeki yıllarda pandemi öncesindeki seviyelerin üzerine çıkması bekleniyor. Ancak bu artan turist akını, Venedik'in tarihi bölgesindeki kanalların, şehri Avrupa'nın en çok ziyaret edilen yerlerinden biri haline getirirken, yerli halk ve şehir yaşamı üzerinde olumsuz etkiler yaratıyor.

TUR GRUPLARININ SAYISI 25 KİŞİYLE SINIRLANDIRILDI

Venedik Belediyesi, turist yoğunluğunu dengelemek ve şehrin kültürel mirasını korumak adına bir dizi önlem almıştı. 2021 yılında kruvaziyer gemilerinin yanaşmasını yasakladıktan sonra, bu yılın başlarında günlük 5 Euro giriş ücreti uygulamasına geçmişti. Şimdi ise bu önlemlere bir yenisi daha eklendi.

Yeni düzenlemelerle birlikte Venedik'te hoparlör kullanımı yasaklandı ve tur gruplarının sayısı 25 kişiyle sınırlandırıldı. Özellikle tarihi mahallelerde, turistlerin yoğunluğunu azaltmayı amaçlayan bu yeni tedbirler, yerli halkın yaşam kalitesini artırmayı ve şehrin tarihî atmosferini korumayı hedefliyor.

Venedik'teki konutları takip eden bir dernek olan Ocio'nun yaptığı bir güncellemede, tarihi mahallelerde turistlerin kiralayabileceği yaklaşık 49 bin yatağın bulunduğu belirtildi. Bu sayının, bölge sakinlerinin mevcut sayısından daha fazla olduğu kaydedildi.

Ayrıca, Unesco uzmanları da geçen yıl Venedik'in, iklim değişikliğinin etkisi ve kitle turizmi nedeniyle tehlike altındaki dünya mirası alanları listesine eklenebileceği konusunda uyarmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN