Böylesi ancak filmlerde olur... 1951'de kaçırılan çocuk 73 yıl sonra sağ salim bulundu

Böylesi ancak filmlerde olur... 1951'de kaçırılan çocuk 73 yıl sonra sağ salim bulundu

ABD’de 1951’de bir parkta oynarken kaçırılan altı yaşındaki Luis Armando Albino, tam 73 yıl sonra yapılan DNA testi ve eski gazete kupürleri yardımıyla sağ salim bulundu. Yeğeni Alida Alequin'in başlattığı araştırma, kayıp dosyasını yeniden açtırdı ve mutlu bir kavuşmayla sonuçlandı.

ABD’de filmlere konu olabilecek bir kayıp vakası, tam 73 yıl sonra mutlu bir sonla sonuçlandı. 1951 yılında Kaliforniya'da bir parkta oynarken kaçırılan altı yaşındaki Luis Armando Albino, nihayet yeğeni Alida Alequin'in ısrarlı araştırmaları sonucunda bulundu. O dönem gazetelerin manşetlerinde yer alan ancak yıllarca çözümsüz kalan bu kaybolma olayı, bir DNA testi ve gazete arşivlerinin yardımıyla çözüme kavuştu.

KAÇIRILMA HİKAYESİ VE UMUT DOLU ARAYIŞ

21 Şubat 1951'de, Kaliforniya’nın Oakland şehrinde abisiyle parkta oynayan küçük Luis, bir kadının İspanyolca konuşarak ona şeker vaadiyle yaklaşmasının ardından kaçırıldı. Olaydan sonra geniş çaplı bir arama yapılmasına rağmen sonuç alınamadı. Kaçırılan çocuk, Porto Riko doğumlu bir ailenin evlat edindiği ve ülkenin doğu kıyısında bir yerlerde büyütüldüğü ortaya çıktı. Ancak, Luis’in yaşadığı yer ve kimliği gizli tutuldu.

Yıllar boyunca ailesi, özellikle de annesi, Luis’in yaşadığına dair umudunu hiç kaybetmedi. 2005’te annesi hayatını kaybettiğinde bile, oğlunun bir gün geri döneceğine inanmaya devam ediyordu.

DNA TESTİ VE KAYIP KİŞİNİN İZİNE ULAŞMA

Luis’in yeğeni Alida Alequin’in eğlence amacıyla yaptırdığı bir soyağacı testi, olayın seyrini değiştirdi. Test sonuçlarına göre, yüzde 22 oranında genetik benzerlik gösteren biriyle karşılaşan Alequin, daha fazla araştırma yapmaya karar verdi. Oakland kütüphanesinden çıkardığı eski fotoğraflar ve gazete kupürleriyle polise başvurdu ve kayıp şahıs dosyası yeniden açıldı.

Birkaç aylık yoğun bir araştırmanın ardından, DNA testleriyle Luis’in hayatta olduğu doğrulandı. 20 Haziran 2024’te polis, Luis’in yeğenine mutlu haberi verdi. FBI’ın yardımıyla Luis, Oakland’a dönerek yıllar sonra ailesiyle buluştu. Yeğeni Alida ve diğer akrabalarıyla bir araya gelen Luis, ertesi gün abisi Roger’ı ziyaret etti ve 70 yıllık kaybolmuş zamanı telafi etmeye çalıştılar.

MUTLU BULUŞMA VE AĞIR BİR VEDA

Luis ve abisi Roger, yıllar sonra birbirlerine sarılarak, kaçırıldığı günden askerlik anılarına kadar birçok konuyu konuşarak geçmişi yad ettiler. Ancak, bu yeniden bir araya geliş, Roger’ın hayatını kaybetmesinden önceki son görüşmeleri olacaktı. Roger, ağustos ayında vefat etti.

Luis'in basına konuşmak istemediğini belirten yeğeni Alequin, bu hikayeyi umut aşılamak için paylaştığını söyledi. Alequin, “Dayımı bulmaya kararlıydım. Bu hikaye, benzer zorlukları yaşayan ailelere bir umut ışığı olabilir. Onlara mesajım, asla vazgeçmemeleri” diye ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN