Tarlada metal dedektörle buldu, servete kondu! 6 milyon dolarlık büyük hazine... Küplere gömülmüş

Tarlada metal dedektörle buldu, servete kondu! 6 milyon dolarlık büyük hazine... Küplere gömülmüş

Bir vatandaş elinde dedektörle keşif yaptığı esnada binlerce yıllık geçmişe gitti. Tam 6 milyon dolarlık büyük bir hazineyi bulmasının yanı sıra geçmişin perdesini kaldırdı. İşte konuya ilişkin detaylar…

İngiltere'de bir arkeolog, metal dedektörüyle yaptığı keşif ile Roma dönemine ait büyük bir hazine buldu. George Ridgway, tarlada yaptığı araştırmalar sonucunda 748 madeni paradan oluşan tarihi bir defineye ulaştı. Bu keşif, hem tarihi önemi hem de 6 milyon dolara satılmasıyla dikkat çekti.

yeni-proje-12.jpg

TARLADE SAKLI HAZİNE

BBC’nin CBS’ten aktardığı habere göre 2019 yılında Ridgway, eski bir Roma yolunun yakınındaki bir tarlada yaptığı araştırmalarda, saatler süren kazılarla 1. yüzyıla ait Roma broşları ve Jül Sezar dönemine ait bir gümüş sikke buldu. Üç saat daha süren çalışmalarında ise çömlek parçaları ve toplamda 160 gümüş sikke ortaya çıktı. Ridgway, bulduğu hazineyi korumak için hemen babasını arayarak alanı güvence altına aldı. Üç ay süren kazılar sonucunda toplamda 748 madeni para keşfedildi.

yeni-proje-11.jpg

AÇIK ARTIRMA HEYECANI

Noonans Müzayede Evi'nden Uzman Alice Cullen, bu bulgunun İngiltere'deki en büyük Roma ve Demir Çağı hazine keşiflerinden biri olduğunu belirtti. Cullen, hazineye ait paraların muhtemelen Roma’nın XX. Lejyonunda görevli bir asker tarafından gömüldüğünü ifade etti. İngiliz Müzesi, hazine içindeki bazı paraları talep etse de, kalan paralar açık artırma ile satıldı. Özellikle Caligula dönemine ait ve Agrippina portresi taşıyan bir sikke, 9.295 dolara alıcı buldu. Ridgway, elde edilen geliri arazi sahibiyle paylaşacaklarını açıkladı.

yeni-proje-10.jpg

Bu büyük keşif, yalnızca Ridgway'ı değil, tüm arkeoloji dünyasını da heyecanlandırdı. Hazine, yapılan açık artırmada toplamda 176 bin dolara (yaklaşık 6 milyon lira) satıldı ve böylece tarihin derinliklerinden gelen bu değerli eserler gün yüzüne çıkmış oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN