İsrail ordusu Batı Şeria'da Filistinli evlerini tahrip ediyor: Birçok masum insan katlediliyor

İsrail ordusu Batı Şeria'da Filistinli evlerini tahrip ediyor: Birçok masum insan katlediliyor

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah yakınlarındaki Harbasa el-Misbah köyünde Filistinli evlerini tahrip etmeye devam ediyor. Son olarak iki evin yıkılması sonucunda birçok masum insanın hayatını kaybettiği ve katledildiği bildirildi. Bu eylemler, uluslararası toplumda ciddi endişelere ve tepkilere yol açarken, bölgedeki insani kriz daha da derinleşiyor...

srail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah yakınlarındaki Harbasa el-Misbah köyünde Filistinlilere ait 13 kişinin yaşadığı iki evi yıktı. Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, Harbasa el-Misbah Köy Meclisi Başkanı Fadl Harfuş, İsrail güçlerinin buldozerler eşliğinde köye gelerek Muhammed Abd Muhammed el-Arac'ın evi ile su kuyusunu tahrip ettiğini bildirdi.

BİR ÇOK KİŞİ GÖÇ ETMEK ZORUNDA KALDI

Harfuş, tahrip edilen evlerin aileleri için büyük bir trajedi oluşturduğunu ve bu saldırının birçok masum insanın yaşamını yitirmesine neden olduğunu ifade etti. Yıkım sonucunda çok sayıda kişi evsiz kaldı ve göç etmek zorunda bırakıldı. Bu olay, uluslararası toplumda geniş çaplı endişelere ve tepkilere yol açtı.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, Harbasa el-Misbah Köy Meclisi Başkanı Fadl Harfuş, İsrail güçlerinin buldozerler eşliğinde köye gelerek Muhammed Abd Muhammed el-Arac'ın evi ile su kuyusunu yıktığını söyledi.

Harfuş, Filistinli Arac'ın yıkılan evinin 170 metrekare ve tek katlı olduğunu ve 7 kişilik ailesiyle burada yaşadığını belirtti.

BATI ŞERİA'DA EVLER YIKILMAYA DEVAM EDİLİYOR

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi verilerine göre, İsrail yetkilileri temmuz ayında Batı Şeria'da 62'si meskun, 14'ü boş ev ve 12 tarım arazisi olmak üzere toplam 138 yapıyı yıktı. Yıkımların çoğu El Halil, Kudüs, Tulkerim, Beytüllahim ve Nablus kentlerinde gerçekleştirildi.

İsrail güçlerinin, Arac'ın kardeşi İbrahim el-Arac'a ait yaklaşık aynı büyüklükteki evi de yıktığını söyleyen Harfuş, yıkılmadan önce burada da 6 kişinin yaşadığını sözlerine ekledi.

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi verilerine göre, İsrail yetkilileri, işgal altındaki Batı Şeria'da temmuz ayında, 62'si meskun, 14'ü boş ev, 12 tarım arazisi olmak üzere, Filistinlilere ait 138 yapıyı yıktı.

Söz konusu yıkımların çoğu Batı Şeria'nın El Halil, Kudüs, Tulkerim, Beytüllahim ve Nablus kentlerinde gerçekleştirildi.

EVLER RUHSATSIZ DİYE İDDİA EDİLDİ

İsrail makamlarının, sene başından bu yana işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik ayrımcı uygulamalarını ve yıkımlarını artırdığı belirtiliyor.

İsrailli, Filistinli ve uluslararası insan hakları kuruluşları, İsrail makamlarının Doğu Kudüs'te Filistin nüfusunu sınırlamak için inşaatlara kısıtlama getirdiğini ifade ediyor.

Söz konusu kuruluşlar, İsrail makamlarının Doğu Kudüs'te Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin yasa dışı yerleşim yeri kurması için verdiği izinlerde ise ciddi artış olduğunu aktarıyor.

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait birçok ev ve iş yerini "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN