Gündelikçi olarak çalışıyordu, şimdi ABD'de patron oldu! Dil dahi bilmezken 50'den fazla eyalette hizmet veriyor

Gündelikçi olarak çalışıyordu, şimdi ABD'de patron oldu! Dil dahi bilmezken 50'den fazla eyalette hizmet veriyor

Gündelikçi olarak çalışıyordu, şimdi ise ABD'de patron oldu! Dil dahi bilmezken 50'den fazla eyalete hizmet veriyor! İşte o Türk'ün başarısı...

Niğde'de gündelik işçi olarak çalışırken kız arkadaşının bir sözü hayatını değiştiren Can Harmanşah, İngilizce bilmeden ABD'ye eğitim için gitti. Masa başı işlerinden memnun olmayan Harmanşah, istifa edip tır şoförleri için eğitim okulu açtı, sonunda Türk Birliği'ni kurdu.

ZORLUKLARLA DOLU BİR BAŞLANGIÇ

Harmanşah, "Niğdeliyim ve 8 yıldır Amerika'da yaşıyorum. Burada ekonomik zorluklar yaşıyordum, çiğ köftecide çalıştım, paketçilik yaptım zorlu şartlarla para biriktirip 2016'da yurt dışında yüksek lisansıma başladım. ABD'de bütün işlerde çalıştım, sonunda da tırcılığa başladım" dedi.

PATRON OLMA KARARI VE TÜRK BİRLİĞİ'NİN KURULUŞU

Kız arkadaşının ‘Hayalin yok’ demesiyle hırslandı, dil bilmediği ABD’de patron oldu

Masa başı işinden sıkılan Harmanşah, "YouTube kanalımda tır şoförü olmakla ilgili videolar çekiyordum ve Türklerden çok mesaj alıyordum. Bunun üzerine de patronumla okul açmaya karar verdik. Türk göçmenler olarak ABD'de ekonomimiz yükselirse birbirimize faydamız olur diye düşündük, böyle bir kapı açtık. Patronum ortağım oldu 2,5 yıldır binden fazla vatandaşımızı tırcı yaptık" diye konuştu.

TÜRK BİRLİĞİ'NİN İDEALİ

Kız arkadaşının ‘Hayalin yok’ demesiyle hırslandı, dil bilmediği ABD’de patron oldu

ABD'de 'Türk Birliği'ni kurduklarını belirten Harmanşah, amaçlarının iyilik hareketini yaymak ve Türk toplumunu güçlü kılmak olduğunu ifade etti.

Harmanşah, "Amerika'da 50 eyalete yakın yerde Türk Birliği'ni kurduk. Vatandaşımız geldiği zaman bize ulaşabiliyor ve yardım edebiliyoruz. İyiliği yaymaya çalışıyoruz, burada zorluk yaşamasını istemiyoruz. Türkler diğer toplumlara baktığımız zaman Amerika'da çok dağınık, onlar belli sektörlere dağılmışlar ama biz bu şekilde güçlenememişiz. Belki tır bunun için iyi bir araç olacak, bundan 10-15 yıl sonra tır şoförü yaptığımız vatandaşlarımızın, tır şirketleri ya da çok para kazandıkları işletmeleri olacak. Bu sayede de vatandaşlarımızın çocukları iyi okullarda okuyacaklar, iyi bir geleceğe sahibi olacaklar. Bizim de buna bir katkımız olacak" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN