Dünyanın 2'nci en büyük armut ağacı o ilimizde bulundu! 700 yıllık dev ağaç hala yüzlerce kilo meyve veriyor

Dünyanın 2'nci en büyük armut ağacı o ilimizde bulundu! 700 yıllık dev ağaç hala yüzlerce kilo meyve veriyor

Dünyanın en büyük 2'nci armut ağacı o ilimizde bulundu! 700 yıllık dev ağaç hala bereketini koruyor, yüzlerce kilo meyve veriyor...

Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Yeşilce köyünde, doğanın büyüleyici bir mucizesi keşfedildi. Ekolog Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu’nun sosyal medya paylaşımına göre, burada tespit edilen armut ağacı, dünyanın 2'nci en büyük çaplı ve en yaşlı armut ağaçlarından biri. Tam 1,5 metre çapında ve 4,7 metre çevresindeki bu dev ağacın yaşı 700-800 yıl arasında tahmin ediliyor. Üstelik bu yaşlı ağaç, hala meyve vermeye devam ediyor.

Bu tarihi ağacın büyüklüğü ve yaşına rağmen hala ürün vermesi, hem ekolojik zenginliğimizin bir göstergesi hem de doğal çeşitliliğimizin korunmasının ne kadar önemli olduğunun bir kanıtı.

PEKİ, DÜNYANIN 1'İNCİ EN BÜYÜK ARMUT AĞACI NEREDE?

Dünyanın en büyük çaplı armut ağacı, ABD'nin Oregon eyaletinde bulunan yaklaşık 300 yaşındaki dev bir ağaç olarak biliniyor. Bu ağaç, yaklaşık 2 metreyi aşan çapı ve 6 metreden fazla çevresiyle dikkat çekiyor. Yüksekliğiyle görenleri hayran bırakan bu armut ağacı, Amerika'nın ekolojik miraslarından biri olarak kabul ediliyor. Her iki ağacın da bu kadar uzun süre hayatta kalabilmesi, çevresel faktörlere karşı ne kadar dayanıklı olduklarını gösteriyor.

armut-agaci.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN