Papa Franciscus: Ortadoğu'daki intikam sarmalına son verin

Papa Franciscus: Ortadoğu'daki intikam sarmalına son verin

İsrail’in Ortadoğu’da on binlerce masum sivili katlettiği terör saldırıları sürerken, Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus, bölgedeki intikam sarmalına son verilmesi yönünde çağrıda bulundu.

Vatikan'ın Aziz Petrus Meydanı'na bakan ofisinin penceresinden gerçekleştirdiği geleneksel pazar duasının ardından Ortadoğu’daki gelişmelere ilişkin konuşan Papa Franciscus, uluslararası topluma Ortadoğu'da intikam sarmalına son verilmesi çağrısı yaptı.

‘GAZZELİLER BÜYÜK ACI ÇEKİYOR’

Katoliklerin ruhani lideri, yarının 7 Ekim 2023’ün yıl dönümü olduğunu hatırlatarak "O günden bu yana Ortadoğu, Filistin halkını etkilemeye devam eden yıkıcı askeri eylemlerle giderek daha ciddi bir acıya sürüklendi. Filistinliler, Gazze'de ve diğer bölgelerde büyük acı çekiyor. Bunlar çoğunlukla masum siviller ve insani yardım alması gerekenler. Lübnan dahil tüm cephelerde derhal ateşkes çağrısında bulunuyorum. Lübnanlılar için, özellikle de güneyde köylerini terk etmek zorunda kalanlar için dua ediyoruz" diye konuştu.

Papa, yarın dünya barışı için dua ve oruç günü olacağını belirterek, "Uluslararası topluma, intikam sarmalına son vermeleri ve İran'ın birkaç gün önce gerçekleştirdiği gibi bölgede daha büyük bir savaşa yol açabilecek saldırıların artık tekrarlanmaması çağrısında bulunuyorum" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN