BM, Gazze'deki insani krize değindi: Dehşet dolu bir yıl geçirildi

BM, Gazze'deki insani krize değindi: Dehşet dolu bir yıl geçirildi

BM, İsrail saldırıları altında Gazze'de yaşayanların son bir yılda yaşadığı insanlık dramını gözler önüne serdi. UNRWA yetkilisi, bölgedeki yaşam koşullarının dayanılmaz hale geldiğini vurguladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) Kıdemli İletişim Görevlisi Louise Wateridge, Gazze'deki insani krizin boyutlarının son bir yılda katlanarak arttığını belirtti. Wateridge, İsrail'in sürdürdüğü saldırılar altında yaşayan Gazze halkının, tarif edilemeyecek bir dehşet ve çaresizlik içinde olduğunu ifade etti.

BM Cenevre Ofisi, X'ten Wateridge'nin 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in aralıksız saldırıları altındaki Gazze'ye yönelik açıklamalarının yer aldığı bir paylaşım yaptı.

GAZZE'DEKİ DURUM KÖTÜLEŞİYOR

Savaşın başlamasının üstünden neredeyse bir yıl geçtiğini hatırlatan Wateridge, Gazze'de 1,9 milyon kişinin yerinden edildiğini ve 41 binden fazla kişinin öldürüldüğünü bildirdi.

Wateridge, Gazze'de insanların 12 ay boyunca acımazsızca katlandıkları dehşetin tarif edilemeyecek seviyede olduğunu belirterek, "Tüm bir nüfusun, her gün ve her saat yaşatılan korkuyu tam olarak tasvir edemiyorum" ifadesini kullandı.

Hastanelerde yoğun bir kan kokusunun olduğunu vurgulayan Wateridge, çaresizlik içindeki doktorların sayısız çocuğun hayatını kurtaramadığını da söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN