Entelektüel hırsız, girdiği evde kitap okumaya dalınca yakalandı

Entelektüel hırsız, girdiği evde kitap okumaya dalınca yakalandı

Roma'da bir hırsız, girdiği evde bulduğu kitabı okumaya başlayınca yakayı ele verdi. Suçlamayı reddeden zanlı, "Bir randevum vardı ve beklerken apartmanın terasına çıktım. Yanlışlıkla aşağıdaki verandaya düştüm." dedi.

İtalya'nın başkenti Roma'nın Prati semtinde 20 Ağustos'ta yaşanan sıra dışı bir hırsızlık girişimi, İtalyan basınında "Entelektüel Hırsız" başlığıyla geniş yankı buldu. 38 yaşındaki bir kişi, hırsızlık amacıyla girdiği evde, ev sahibinin yatak odasında bulduğu bir kitaba takılarak okuma sevdasına kapıldı.

HIRSIZLIĞA GİRDİĞİ EVDE KİTAP OKURKEN YAKALANDI

Homeros'un İlyada destanını konu alan Giovanni Nucci'nin "Gli Dei Alle Sei" adlı eseri, hırsızı o denli etkiledi ki, kısa sürede kendini kitabın sayfaları arasında kaybetti. Bu sırada durumu fark eden 71 yaşındaki ev sahibi, güvenlik güçlerine haber verdi. Eve gelen polis ekipleri, hırsızı elinde kitapla suçüstü yakaladı.

'YANLIŞLIKLA DÜŞTÜM'

Polis ifadesinde, hırsızlık suçlamalarını reddeden zanlı, "Bir randevum vardı ve beklerken apartmanın terasına çıktım. Yanlışlıkla aşağıdaki verandaya düştüm. Burasını pansiyon sanıyordum. Düşmenin şokunu atlatmaya çalışırken kitabı fark ettim ve beni çok etkiledi." şeklinde açıklamada bulundu.

Ancak, zanlının yanında bulunan çantadan çıkan tasarım kıyafetler, başka bir yerden çalınmış olduğu tespit edilince, hırsızlık suçu netleşti. Kitap merakı, zanlının yakalanmasına engel olamadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN