Ne çürüyor ne bozuluyor... Püf noktalarıyla bamya nasıl kurutulur? Tadı ve lezzeti katbekat artıyor!

Ne çürüyor ne bozuluyor... Püf noktalarıyla bamya nasıl kurutulur? Tadı ve lezzeti katbekat artıyor!

Evde sebze kurutmanın birçok yolu vardır, ama belki de en lezzetli ve sağlıklı seçeneklerden biri bamya kurutmaktır. Peki, bamya nasıl kurutulur? İşte adım adım bir rehber.

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez sebzelerinden biri olan bamya, özellikle yaz aylarında bolca tüketilir. Ancak yazın sona ermesiyle birlikte bamyanın tazeliğini korumak ve yıl boyunca kullanabilmek için kurutma yöntemi devreye girer. İşte adım adım bamya kurutma süreci ve dikkat edilmesi gerekenler...

1. BAMYA SEÇİMİ VE HAZIRLIĞI

Kurutma işlemi için sağlam, hasarsız ve taze bamyalar tercih edilmelidir. Bamya boyutları eşit olursa, kurutma işlemi daha dengeli gerçekleşir. Bamyalar yıkandıktan sonra sap kısımları küçük bir bıçak yardımıyla kesilir, ancak bamyaların uç kısımlarının açılmamasına özen gösterilmelidir.

kurubamya100gr.webp

2. BAMYA İPİ HAZIRLAMA

Kurutma işlemi için kullanılacak olan ip sağlam ve temiz olmalıdır. Pamuklu ya da yün ip kullanabilirsiniz. İpin uzunluğu, asmak istediğiniz alana ve kurutacağınız bamya miktarına göre ayarlanabilir. İpin her iki ucuna da kolayca bağlanabilmesi için küçük düğümler atılabilir.

3. BAMYALARI İPE DİZME

Bamyaları, sap kısmından başlayarak ipe dizmeye başlayın. Bamyalar arasında az miktarda boşluk bırakmak, hava sirkülasyonunu artırarak kurutma sürecini hızlandırır. İpe dizilmiş bamyaları, güneş alan bir alana asın. Ancak doğrudan güneş ışığına maruz kalmamaları, renklerinin solmasını önler.

992802-001.jpg

4. KURUTMA SÜRECİ

Bamyaları asacağınız yerin havadar ve gölge olması önemlidir. Güneşli ve rüzgarlı günler kurutma sürecini hızlandırırken, nemli hava koşulları süreci yavaşlatabilir. Tam kuruma süreci, hava koşullarına bağlı olarak birkaç gün sürebilir. Bamyalar kurudukça, renkleri koyulaşır ve küçülür.

5. SAKLAMA KOŞULLARI

Kurutulan bamyalar, hava almayan kaplarda veya bez torbalarda saklanmalıdır. Nemden uzak tutulması gereken bamyalar, böylece uzun süre tazeliğini koruyabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN