Hem zahmetsiz, hem de lezzetli! Fırına bile ihtiyaç duymuyor: İşte patatesli kaşarlı ekmek tarifi

Hem zahmetsiz, hem de lezzetli! Fırına bile ihtiyaç duymuyor: İşte patatesli kaşarlı ekmek tarifi

Hem zahmet gerektirmiyor, hem de lezzetine doyum olmuyor! Bu lezzet için fırın kullanmanıza bile gerek yok! İşte patatesli kaşarlı ekmek tarifi...

Fırın kullanmadan zahmetsizce hazırlayabileceğiniz, lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek bir tarif arıyorsanız, patatesli kaşarlı ekmek tam size göre! Bu kolay ve nefis tarifle kahvaltılarınızı ya da atıştırmalıklarınızı bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. İşte adım adım patatesli kaşarlı ekmek yapımı...

PATATESLİ KAŞARLI EKMEK TARİFİ

patatesli-kasarli-ekmek.webp

Malzemeler:

  • 1 su bardağından biraz az un
  • Çeyrek su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 200 gram kaşar peyniri (isteğe göre miktarı artırabilirsiniz)

Yapılışı:

  1. Hamur Hazırlığı: Geniş bir karıştırma kabına unu alın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz sütü üzerine ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritin ve hafifçe ılınmaya bırakın. Tereyağı ılıdığında karışıma ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. Hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.

  2. Hamurun Dinlendirilmesi: Yoğurduğunuz hamurdan büyük bir top yapın, streç filmle sararak buzdolabında 1 saat dinlendirin. Bu süre zarfında hamur iyice kıvam alacak.

  3. Patatesli Harç Hazırlığı: Hamur dinlenirken, patatesi haşlayın ve çatalla ezerek püre haline getirin. Mayonezi ekleyip karıştırın. Bu karışım, ekmeğin iç harcı olacak.

  4. Hamurun Şekillendirilmesi: Dinlenen hamuru buzdolabından çıkarın ve un serptiğiniz tezgaha alın. Oklavayla hamuru dikkatlice yuvarlak biçimde açın. Açtığınız hamurun üzerine rendelenmiş kaşarın yarısını serpin.

  5. İç Harcı ve Pişirme: Üzerine patatesli harcı yayın ve kalan kaşarı da ekleyin. Hamurun kenarlarını ortada birleştirip kapatın. Oklavayla hamuru düzleştirin. Tavaya tereyağı sürüp hamuru kısık ateşte pişirin. Altın rengini alınca ters çevirip diğer tarafını da pişirin.

  6. Servis: Pişen ekmeği dilimleyerek sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN