Everton'ın yeni teknik direktörü Rafael Benitez

Everton'ın yeni teknik direktörü Rafael Benitez

İngiltere futbol kulüplerinden Everton, Carlo Ancelotti'den boşalan teknik direktörlük koltuğunu Rafael Benitez'le doldurdu.

İngiltere Premier Lig ekibi Everton, İtalyan Carlo Ancelotti'den boşalan teknik direktörlük görevi için İspanyol Rafael Benitez ile anlaştı. Kulüp Benitez'le 3 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu.

​Valencia, Liverpool, Inter, Chelsea, Napoli, Real Madrid gibi Avrupa'nın önemli kulüplerini çalıştıran 61 yaşındaki Benitez, son olarak Çin'in Dalian ekibinde görev yapmıştı.

Liverpool ile 2005'te UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran İspanyol teknik direktör, 2013'te ise Chelsea ile UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa ulaşmıştı.

TARİHTE İKİNCİ KEZ AYNI TAKIMLARI ÇALIŞTIRAN İSİM OLACAK

Öte yandan Benitez, tarihte hem Liverpool hem de Everton'da görev alan ikinci teknik direktör oldu. Daha önce 1890'lı yıllarda William Edward Barclay, aralarında büyük rekabet olan aynı şehrin takımları Liverpool ve Everton'ı çalıştırmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN