A Milli Takım'da 8 futbolcu o ilimizden! Ne İstanbul, ne Ankara, ne de İzmir: Harita şaşırttı!

A Milli Takım'da 8 futbolcu o ilimizden! Ne İstanbul, ne Ankara, ne de İzmir: Harita şaşırttı!

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda yer alan futbolcuların memleketi araştırıldı. Yapılan araştırmaya göre, 8 milli futbolcumuz o ilimizden çıktı. A Milli Takım haritası ne İstanbul, ne Ankara, ne de İzmir oldu. İşte futbolcuların memleketleri...

BURAK ÖZTOPRAK

Portekiz ile karşılaşan Türkiye A Milli Futbol takımımız hakkında çarpıcı bilgiler paylaşıldı. Milli futbolcularımız arasında 8 kişi o ilimizden çıkarken, diğer futbolcular ise bakın hangi illerimizden çıktı. İşte milli futbolcularımızın memleketleri...

MİLLİ TAKIM HARİTASI

Euro 2024 heyecanına muhteşem bir başlangıç yapan A Milli Futbol Takımı'mızın başarısının sırrı nereden geliyor dersiniz? Cevap belki de futbolcularımızın memleketlerinde saklı! Sosyal medyada paylaşılan bir harita, milli takım kadrosunda Trabzon'un ezici üstünlüğünü gözler önüne serdi.

2-002.jpg

8 FUTBOLCU TRABZONLU!

Zpor'un hazırladığı harita, 26 kişilik milli takım kadrosunda 8 futbolcunun Trabzonlu olduğunu ortaya koydu. Semih Kılıçsoy ve Yusuf Yazıcı gibi yıldızların yanı sıra, gurbetçi futbolculardan Orkun Kökçü ve Kenan Yıldız da Türkiye'de nüfusa kayıtlı oldukları il olarak Trabzon'u seçmiş.

KARADENİZ BÖLGESİ MİLLİ TAKIMIN YARISINI ÇIKARDI!

Trabzon'un yanı sıra diğer Karadeniz illerinden de birçok futbolcu milli takımda yer alıyor. Toplamda 13 futbolcu ile Karadeniz bölgesi, milli takımın neredeyse yarısını oluşturuyor. Bu durum, Karadeniz'in futbol potansiyelini bir kez daha gözler önüne seriyor.

6675790c075948e3b84b506c.webp

DİĞER BÖLGELERDEN KİMLER VAR?

İç Anadolu bölgesi 6, Marmara bölgesi 4, Ege bölgesi 2 ve Doğu Anadolu bölgesi 2 futbolcu ile temsil edilirken, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerinden ise milli takımda futbolcu bulunmuyor.

BU DURUM NE ANLAMA GELİYOR?

A Milli Takım'daki Trabzon ve Karadeniz dominasyonu, bu bölgenin futbol altyapısının ve yetenek havuzunun ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda, milli takımın başarısında bölgesel faktörlerin de etkili olabileceği düşüncesini akıllara getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN