O evinde yapıyor lezzeti yurt dışına kadar taşıyor! Olmaz diyenler şimdi nasıl para kazandığını izliyor ‘Helal olsun’ dedirtiyor

O evinde yapıyor lezzeti yurt dışına kadar taşıyor! Olmaz diyenler şimdi nasıl para kazandığını izliyor ‘Helal olsun’ dedirtiyor

Sivas’ta yaşayan Rukiye Yılmaz yaptığı ürünlerle dikkat çekiyor. Öyle ki o evinde yapıyor lezzeti yurt dışına kadar taşıyor. Ürünlerini internet üzerinden satışa çıkaran Yılmaz, olmaz diyenlere inat bu işi başarırken şimdi bu başarı ile kendine hayran bırakıyor…

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde yaşayan Rukiye Yılmaz, evde yaptığı hamur işlerini gelir kapısına dönüştürmeyi başardı. Yaklaşık yedi yıl önce sosyal medya üzerinden satış yapmaya başlayan Yılmaz, yaptığı lezzetli ürünlerle kısa sürede geniş bir müşteri kitlesine ulaştı.

CAN SIKINTISIYLA BAŞLADIĞI İŞTE BÜYÜK BAŞARI

Rukiye Yılmaz, ilk olarak çevresindeki insanların beğenisi ve can sıkıntısıyla bu işe adım attı. Kuru mantı çeşitleri, boncuk ve yaprak mantı, su böreği, erişte, yaprak sarması, içli köfte ve etli mantı gibi çeşitli ürünler üreterek satış yapmaya başlayan Yılmaz, hızlı bir şekilde talep toplamaya başladı.

sivasta-1.jpg

Yılmaz, bu işe başladığında büyük hayaller kurmadığını belirtiyor: “Başlangıçta belki olur, belki olmaz diye düşündüm. Hayallerimi fazla büyütmedim.” Ancak talep geldikçe hayallerinin de büyüdüğünü kaydeden Yılmaz, kış aylarında ilçeye, yaz aylarında ise gurbetçilere satış yaptığını aktardı.

TALEPLERLE BİRLİKTE HAYALLERİ DE BÜYÜDÜ

Yılmaz, yaklaşık 7 senedir bu işi yaptığını ve işlerin bu kadar büyüyeceğini tahmin etmediğini ifade ediyor. "Talepler çoğaldıkça hayallerimde büyümeye başladı," diyor. Yılmaz, bu tür ürünleri yapmanın her kadın için mümkün olduğunu ve çalışmanın önemine vurgu yaparak, "Hazırcılığı sevmiyorum. Her kadına çalışmayı öneririm," şeklinde konuştu.

sivasta-2.jpg

“HELAL OLSUN SANA”

İlk başta çevresinin bu işe olan tepkisi olumsuz olsa da zamanla insanların ona destek olduğunu belirten Yılmaz, “Bir kişi, on, on kişi, yüz kişi oldu ve bu böylece büyüdü. Kış aylarında ilçeye, yaz aylarında gurbetçilere çalışıyorum. Şimdi herkes 'helal olsun sana' diyor,” diyerek yaşadığı değişimi paylaştı.

sivasta-3.jpg

Rukiye Yılmaz'ın hikayesi, azim ve kararlılıkla evde yapılan hamur işlerinin nasıl bir gelir kaynağına dönüştüğünün güzel bir örneği olarak dikkat çekiyor. Bu başarı hikayesi, birçok kadına ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN