Merak edip başladı, 3 ayda verim almayı başardı! Şimdi para basıyor: Kilosu değil tanesini 100 TL’ye satıyor

Merak edip başladı, 3 ayda verim almayı başardı! Şimdi para basıyor: Kilosu değil tanesini 100 TL’ye satıyor

Sinop’ta yaşayan Emin Öztürk, Antalya’da gördüğü bu ürünü merak edince kendi bahçesine deneme amacıyla ekti. 3 ayda verim almayı başaran Öztürk, şimdi kilosu değil tanesini 100 TL’ye satıyor, resmen para basıyor…

Sinop'ta yaşayan Emin Öztürk, Antalya'da gördüğü ejder meyvesi fidelerini Dibekli köyünde deneme amaçlı dikerek ilginç bir başarıya imza attı. Üç ay sonra fidelerden verim alan Öztürk, Sinop ikliminin bu meyve için elverişli olduğunu belirtti.

Emin Öztürk, "Bu meyve ejder meyvesi. Latince adı pitaya. Türkçe adı ise ejder meyvesi." diyerek bu egzotik meyvenin özelliklerini anlattı. Yaklaşık üç yıldır bu işle uğraşan Öztürk, Antalya'da gördüğü fideleri buraya getirerek deneme amaçlı dikim yaptı. Şu anda başarılı bir şekilde verim almasının mutluluğunu yaşıyor.

sinopta-ejder-meyvesi-yetistiren-emin-ozturk-1.jpg

SİNOP’UN İKLİMİ BU MEYVE İÇİN ÇOK UYGUN

Öztürk, Sinop'un ikliminin ejder meyvesi üretimi için çok uygun olduğunu vurguladı. "Bu meyve, gece sıcaklığı 18 derece, gündüz sıcaklığı ise 35 dereceye ulaştığında çiçekler meyveye dönüşüyor. Sinop’ta bu bitkinin meyveye dönüşmesi Haziran ayının 15’i gibi başlıyor ve yaklaşık 60 gün sonra çiçekleri meyveye dönüşüyor." şeklinde açıklama yaptı.

sinopta-ejder-meyvesi-yetistiren-emin-ozturk-2.jpg

PAZARDA TANESİ 100 TL’YE SATILIYOR

Emin Öztürk, bu meyveyi merakından ve hobi olarak yetiştirdiğini, başarılı olduğunu ifade etti. "Bu meyvenin tanesi pazarlarda 100 TL’den satılıyor. Kilogramı ise yaklaşık 200 TL civarında. Meyvenin bir tanesi yarım kilogram kadar ediyor." diyerek ejder meyvesinin ticari değerine de dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN