Benzine zam geliyor: Akaryakıtta tabela bu gece yine değişecek

Benzine zam geliyor: Akaryakıtta tabela bu gece yine değişecek

Brent petrol ve dövizdeki hareketlilik, akaryakıt fiyatlarını yukarı çekmeye devam ediyor. Motorin zammının ardından benzine 64 kuruş zam yapılması bekleniyor. Yeni fiyatların bu gece yarısından itibaren geçerli olacağı öngörülüyor.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarını etkilerken, vatandaşlar pompa fiyatlarını yakından takip etmeye devam ediyor. Dövizdeki değişiklikler ve uluslararası petrol fiyatlarının doğrudan etkilediği akaryakıt fiyatları, son dönemde sık sık değişiklik gösteriyor. Uzmanlar, önümüzdeki günlerde de dalgalanmaların devam edebileceğini belirtiyor.

BENZİNE BU GECE ZAM GELİYOR

NTV'nin aktardığı bilgilere göre, benzine 64 kuruş zam yapılması bekleniyor. Yeni fiyatların yarından itibaren geçerli olacağı öngörülüyor.

Öte yandan, motorin grubuna dün gelen 77 kuruşluk zam pompaya yansıdı. Bu zamla birlikte motorin fiyatlarında yeni bir artış beklenmiyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI (10 EKİM 2024)

İSTANBUL AVRUPA YAKASI

Benzin: 42,90 TL
Motorin: 43,47 TL
LPG: 24,85 TL

İSTANBUL ASYA YAKASI

Benzin: 42,78 TL
Motorin: 43,41 TL
LPG: 25,35 TL

ANKARA

Benzin: 43,26 TL
Motorin: 43,93 TL
LPG: 25,29 TL

İZMİR

Benzin: 43,72 TL
Motorin: 44,44 TL
LPG: 24,91 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarının belirlenmesinde, Gümrüksüz Rafineri Fiyatı esas alınıyor. Bu fiyat, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayımlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve döviz kurlarına göre hesaplanıyor. Daha sonra ÖTV, EPDK payı eklenerek rafineri satış fiyatı oluşturuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN