Osmanlı’da böyle yapılıyormuş! Türk kahvesinin gizli kalmış sırrı! Asıl lezzeti böyle çıkıyormuş

Osmanlı’da böyle yapılıyormuş! Türk kahvesinin gizli kalmış sırrı! Asıl lezzeti böyle çıkıyormuş

Muhabbetlerin eşlik ikisi Türk kahvesinin lezzet sırrı Osmanlı'da yatıyormuş. Türk kahvesini daha lezzetli bir hale getirmek için uygulayabileceğiniz püf noktalar belli oldu. Osmanlı Sarayları meşhur lezzeti bu şekilde yapıyormuş. İşte Türk kahvesinin gizli kalmış sırrı…

Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan Türk kahvesi keyifli sohbetlerin vazgeçilmez eşlikçisi oluyor. Türk kahvesini daha lezzetli bir hale getirmek için közde ya da ateşte farklı teknikler kullanılarak pişirme yöntemleri tercih ediliyor. Osmanlı saraylarından çıkmış gibi lezzetli bir Türk kahvesi içmek için uygulayabileceğiniz yöntemler son derece basit görülüyor. İşte Türk kahvesinin gizli kalmış sırrı…

TÜRK KAHVESİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Türk kahvesinde lezzetini arttırmak için pişireceğiniz suyun mutlaka soğuk olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. İçme suyu damağı daha uygun bir tat katarken soğuk su kahvenin yavaş yavaş pişirmesini ve daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Osmanlı'da Türk Kahvesi: Saraydan Sofralara Geleneksel Demleme Sanatı - biKafein

Kahveyi pişirirken yüksek ısıda değil her zaman kısık ateşte pişirmeniz gerekiyor. Hızlı pişen kahve kaynama esnasında aromasını kaybetmektedir. Bu nedenle kahveyi yavaş yavaş pişirerek aromasını içinde hapsedebilir ve daha köpüklü bir hale getirebilirsiniz.

Kahve pişirmeye başladığınızda bolca karıştırmanız gerekmektedir. Fakat kahve ısınmaya başladıktan itibaren karıştırma işlemine kesmeniz gerekiyor. Kahvenin sürekli karıştırılması köpüğünü söndürecektir.

Menengiç Kahvesi, Osmanlı Kahvesi, Dibek Kahvesi, Türk Kahvesi, Kahve Ustası, Toz Menengiç, Sütlü Pratik Menengiç Kahvesi | Kırkyıl Kahve

Türk kahvesi kaynamaya başladığında üzerinde oluşan köpükleri fincanları eşit bir şekilde bölüştürünüz. Hafif kaynamaya başlayıp köpük yükseldiği anda köpükleri fincana dağıtmanız gerekiyor. Bu sayede kahveniz bol köpüklü olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN