İzmirlilere yeni metro hattı müjdesi! Cemil Tugay duyurdu: O ilçenin ulaşım sorununa nefes olacak

İzmirlilere yeni metro hattı müjdesi! Cemil Tugay duyurdu: O ilçenin ulaşım sorununa nefes olacak

İzmirlilere yeni metro hattı müjdesini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay duyurdu! O ilçenin ulaşım sorununa çözüm olacak! Vatandaş adeta bayram edecek...

İzmir'e yeni metro hattı müjdesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay tarafından duyuruldu! Bu yeni hat, belirli bir ilçenin ulaşım sorunlarına çözüm olacak. Vatandaşlar bu haberi sevinçle karşıladı.

BUCA METROSU ÇALIŞMALARINA TAM GAZ DEVAM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yaptığı açıklamada, "İzmir Büyükşehir Belediyemizin kendi kaynaklarıyla inşa ettiği, Üçyol-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampusu-Çamlıkule arasında 13,5 kilometrelik hatta hizmet verecek Buca Metrosu çalışmalarını inceledik. 4 adet tünel açma makinesi TBM’nin kazı çalışmaları yaptığı Buca Metromuzu en hızlı şekilde İzmir'imizin hizmetine sunacağız." ifadelerini kullandı.

Yeni metro hattı, İzmir'in önemli ulaşım projelerinden biri olarak dikkat çekiyor. Bu hat, Üçyol'dan başlayarak Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü'ne ve Çamlıkule'ye kadar uzanacak. Toplamda 13,5 kilometre uzunluğunda olan bu metro hattı, İzmir'in trafik yükünü önemli ölçüde azaltmayı hedefliyor.

Buca Metrosu'nun yapımında kullanılan 4 adet tünel açma makinesi (TBM), kazı çalışmalarını hızla sürdürüyor. Projenin en kısa sürede tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor. Bu yeni metro hattının tamamlanmasıyla birlikte, Buca ve çevresindeki bölgelerin ulaşım sorunu büyük ölçüde çözülmüş olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN