İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçiye destek: 300 ton kavun ve karpuz ihtiyaç sahiplerine verilecek

85 milyonun sofrasını krize sokan ‘tarımdaki politikasızlık’ sürerken, üretici patlayan maliyetler yüzünden tarlasını ekemez hale geldi. Çiftçiler ürettiği ürünleri maliyetini karşılamadığı için yola dökerken, çiftçiye İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden destek geldi. Belediye ürünleri tarlada kalan üreticiye destek olmak amacıyla 300 ton kavun ve karpuzu satın aldı. Bu kavun ve karpuzlar ihtiyaç sahibi 18 bin vatandaşa ücretsiz olarak dağıtılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ekonomik kriz ortamında kırsaldaki üreticilere destek olma ve şehirdeki ihtiyaç sahiplerine yardım etme amacıyla bir adım attı. Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın talimatıyla, çiftçilerin tarlada kalan ürünleri kooperatifler aracılığıyla satın alındı ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Bu kapsamda, İzmir Büyükşehir Belediyesi 300 ton kavun ve karpuz satın aldı.

Satın alınan ürünler, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü tarafından sosyal yardım takip sisteminde kayıtlı, sosyal incelemeler sonucu ihtiyaç sahibi olarak belirlenen yaklaşık 18 bin vatandaşa dağıtılmaya başlandı.

Belediye Başkanı Cemil Tugay, bu yardım hamlesinin hem çiftçilere destek olmayı hem de zor durumda olan vatandaşlara katkıda bulunmayı amaçladığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN