Zam haberini duyan soluğu marketlerde alıyor! Etten sonra bir kriz daha, o ürüne çok büyük zam gelecek

Zam haberini duyan soluğu marketlerde alıyor! Etten sonra bir kriz daha, o ürüne çok büyük zam gelecek

Kırmızı et fiyatlarına gelen zamlar vatandaşın cebini yakarken bu kez de o üründen zam sinyalleri geliyor. Büyük zamları duyan soluğu markette alıyor kriz çıkmadan herkes dolaba dolduruyor. İşte tüm detaylar…

Kırmızı et fiyatlarına gelen zamlar ithal etlerle çözünmeye çalışınca ortaya bu kez de süt krizi çıktı. Üreticiler belirlenen fiyatları maliyetlerine karşılayamadığını söylerken çiğ süt fiyatlarını da güncelleme geliyor. Ulusal Süt Konseyi çiğ süt tavsiye fiyatına 14 TL 65 kuruşa yükseltirken üreticiler belirlenen fiyatın maliyetleri zorlaştırdığını dile getirdi. Birçok üretici hayvanları elden çıkarırken sütte de ithal süt sinyalleri gelmeye başladı. Üreticiler çiğ süt fiyatlarının artmasının talep ederken ufacık bir şişe suyun sütten daha pahalı olduğunu dile getirerek iflasa doğru ilerlendiğini de vurguladı. İşte tüm detaylar…

NE YETERLİ BAKIM NE YETERLİ SÜT

Geçtiğimiz süreçte kırmızı et fiyatları yukarı doğru tırmanırken devlet ithal etler ile soruna dur demek istedi. Ancak maliyetleri karşılamayan üreticiler hayvanları satarken süt krizi de büyümeye devam ediyor. İthal süt tehlikesi kapıya dayanırken Sözcü TV'ye konuşan İzmir Bergama'daki süt üreticisi ,"Üretici üretemiyor, hayvanlara istediği kadar bakamıyor, yeterli süt alınamıyor o yüzden." dedi.

sut.jpg

HAYVANLAR ELDEN ÇIKARILIYOR

Marketteki raflarda yer alan süt fiyatı her geçen gün daha da artarken üreticiler burada kimin kazandığını da sorgulamaya başladı. Hayvanlarını satan üreticiler artan fiyatları karşılamakta zorlandıklarını dile getiriyor. Sütün getirisinin artan yem fiyatlarının gerisinde kaldığını belirten üreticiler bir kilo arpanın 7 TL iken 50 kiloluk yem çuvalının 600 TL civarında olduğunu belirtti. Üreticiler "Sütü Türkiye'de bitirip ithal süt mü getireceğiz et gibi" düşüncesini de öne sürdü. Bunun yanı sıra süt fiyatlarında yeni bir güncelleme yapılması talebi de geldim.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN