Yalancı insanlardan bıkıp köyünde hayvancılığa başladı! Neredeyse holding oldu: 820 hayvanla şimdi gül gibi geçiniyor

Yalancı insanlardan bıkıp köyünde hayvancılığa başladı! Neredeyse holding oldu: 820 hayvanla şimdi gül gibi geçiniyor

Aydın'ın Kuşadası ilçesi Caferli Mahallesi'nde 35 yıldır hayatını sürdüren Ahmet Akçanerik, okuduğu üniversiteyi bir köşeye atıp ata mesleğine tekrardan dönüş yaptı. Sosyoloji okuyan Akçanerik, yalancı insanlardan bıkıp köyüne dönerek hayvancılığa başladı. Kazandığı aylık ücret ise ağızları açık bıraktı. Neredeyse holding kuracak hale geldi. 820 küçükbaş hayvanı ile gül gibi geçiniyor.

Üniversiteye giderek sosyoloji bölümünü bitiren Ahmet Akçanerik, insanların yalancı yüzünden bıkıp köyüne tekrardan döndü. Ata mesleği olan hayvancılığa başlayan Akçanerik, Aydın'ın Kuşadası ilçesi Caferli Mahallesi'nde 35 yıldır koyun ve keçi otlatıyor. Aylık kazancı ise herkesin ağzını açık bıraktı. Neredeyse holding kuracak hale geldi.

HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ AMA O ATA MESLEĞİNİ SEÇTİ

En büyük hayalinin sosyoloji okumak olduğunu belirten ancak bu hayalini gerçekleştirdikten sonra mesleğini yapmama kararı aldığını belirten Ahmet Akçanerik "Hayatım boyunca hep, dedeme, babama kızmışımdır neden hayvancılık yapıyorsunuz diye? hayvancılık büyük bir sorumluluk ister sosyal hayat kavramını unutmanız gerekir. Çünkü orada bir can vardır ve o canlara sahip çıkmak zorundasınızdır. Ben sosyal olabilmek adına sosyalleşebilmek adına sosyoloji okumaya karar verdim okudum bitirdim ancak okulu bitirdikten sonra hayatıma sokmadım." ifadelerini kullandı.

yeni-proje-2024-03-16t122612-265.jpg

YALANCI İNSANLARIN DUYGULARINDAN TİKSİNDİ

Üniversiteyi bitirdikten sonra insanların yalancı duygularıyla karşı karşıya kaldığını ve bu durumdan oldukça tiksindiğini ifade eden Ahmet Akçanerik, "Yalan bilmem söylemeyi de, bilmem yalan dinlemeyi de sevmem. Baktım ki çevre bizdeki birçok kişi bu işi meslek haline getirmişler kendimi farklı görmeye başladım. O yüzden de ortamlardan uzak durmaya çalıştım. Ama çalışmadan da olmuyor! o yüzden ben de dedim ki! babamlar gibi, dedemler gibi hayvan edinip onlarla uğraşayım.. dağ, bayır onlarla dolaşayım ne yalan duyayım ne ne yalan ortamlarda bulunayım.. böyle düşünerek hayvancılıkla uğraşmaya başladım." dedi.

yeni-proje-2024-03-16t122548-104.jpg

820 HAYVANLA GÜL GİBİ GEÇİNİYOR

Hayvanların yalan bilmediğini ve duygularının gerçek olduğunu ifade eden Akçanerik, "Hayvanlar yalan bilmez.. sevildiği yeri bilir sahibini tanır ona güvenir. Onu korur kollar arkadan vurmaz konuşmaz hep sadıktır özetle benim bir sürü arkadaşım bir sürü dostum var. Hepsi de elimde büyüdüler. Seviyorum bu hayatı, bu sessizliği, bu yalnızlığı. Şöyle diyebilirim tamamen kendimi dışlamış da değilim. Geziyorum tatillere çıkıyorum ama yine kendimi alıp gidiyorum her yere. Merak ettiğim her şeyi görmeyi tatmayı öğrenmeyi seviyorum çünkü tek insanlara kırgınım. Neden? Çünkü içlerinde gereksiz kötülük besliyorlar." diyerek tepki gösterdi.

yeni-proje-2024-03-16t122529-276.jpg

Ahmet Akçanerik hayvancılığın zorluklarından da bahsederek, "300 tane anaç küçükbaş hayvanım var. Bunlar yavrularıyla falan 750'ye tekamül eder. 70 tane de büyükbaş hayvanım var bunların sorumluluğu gerçekten büyük." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN