Türkiye'de ilk kez o ilimizde yetişti! Çok ürün veriyor, hızlı hasat ediliyor: Tescil için işlemler başladı

Türkiye'de ilk kez o ilimizde yetişti! Çok ürün veriyor, hızlı hasat ediliyor: Tescil için işlemler başladı

Türkiye'de ilk kez o ilimizde yetiştirilmeye başlandı! Hem daha fazla ürün veriyor, hem de hızlı hasat ediliyor! Tescil için işlemler başladı...

Niğde Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. Mustafa Avcı, Niğde bölgesinin iklim ve toprak koşullarına uyumlu, yüksek verim ve kalite özelliklerine sahip yeni yonca çeşidinin tescili için Tarım ve Orman Bakanlığı Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu.

YENİLİKÇİ YONCA ÇEŞİDİ İLE TARIMDA YENİ DÖNEM

Prof. Dr. Mustafa Avcı, Niğde'de ilk defa yonca çeşidinin ıslah edildiğini ve bu çeşidin geliştirilme aşamasında çeşitli lokasyonlarda denemeler yapıldığını belirtti. Avcı, geliştirilen çeşidin bölgenin ekolojik koşullarına tam uyum sağladığını, yüksek verimli ve kaliteli olduğunu, ayrıca ekonomik ömrünün standart çeşitlere göre daha uzun olduğunu ifade etti. Tohum üretim çalışmalarının sürdüğünü ve 2025 yılında çeşidin üreticilerle buluşturulacağını da ekledi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, geliştirilen yonca çeşidinin bölgedeki hayvancılık işletmeleri için büyük önem taşıdığını vurguladı. "İpek" ismi verilen yeni yonca çeşidinin, Niğde ve İç Anadolu Bölgesi’nde yem bitkisi yetiştiricilerine ve hayvansal üretim yapan işletmelere kaliteli kaba yem sağlama konusunda önemli bir katkı sağlayacağına dikkat çekti. Ayrıca, tarım alanında yapılan bu yeniliklerin bölgesel kalkınmaya ve sürdürülebilir tarıma katkı sağlayacağını belirtti.

Rektör Uslu, Niğde Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'nin bölgesel kalkınmaya katkıda bulunacak yeni araştırma, geliştirme ve uygulama faaliyetlerine devam edeceğini bildirdi. Prof. Dr. Mustafa Avcı'yı tebrik eden Uslu, üniversitenin tarım çalışmalarında öncü rol oynamaya devam edeceğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN