Çeşme'de hızla artan lüks inşaat projelerinin atıkları, bölgenin gözde noktalarına ve ormanlık alanlarına dökülerek doğayı tehdit ediyor. Ormanlık alanlardaki camlar yangın riskini artırırken çevreciler, yetkilileri doğayı koruma konusunda acilen harekete geçmeye çağırıyor.
Ege'nin gözde turizm merkezi İzmir'in Çeşme ilçesi, yalnızca tatilcilerin değil, aynı zamanda müteahhitlerin de ilgi odağı haline gelmiş durumda. Ancak, bölgede hızla devam eden villa ve rezidans inşaatları, doğayı tehdit eden ciddi bir sorunu da beraberinde getiriyor. Milyonlarca lira değerindeki bu inşaatlardan çıkan moloz ve atıklar, gelişigüzel bir şekilde Çeşme'nin gözde noktalarına ve ormanlık alanlarına dökülüyor.
'HER YER MOLOZ'
Sözcüden Gamze Elçi ve Cem Cengiarslan'ın haberine göre; Çeşme Yarımada Çevre Derneği Kurucu Üyesi Hasan İsmail Andıç, inşaat atıklarının sorumsuzca doğaya bırakılmasına tepki gösterdi.
Andıç, "Burada gördüğünüz gibi her yer moloz. Yüzlerce moloz dökülmüş. Buralar belediye ve çevre müdürlüğünün sorumluluğunda olan yerler onlardan izinsiz hiçbir şey yapılmaması lazım onlar tarafından sürekli denetleniyor olması lazım." diyerek Çeşme Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nü göreve çağırdı.
Özellikle Alaçatı ve çevresinde yer alan lüks konut projelerinden çıkan atıklar, hem sokaklara hem de ormanlık alanlara kaçak olarak bırakılıyor. Çeşme Alaçatı, Alaçatı Port mevkii, Mahmurbaba çevresi ve Sarnıç mevkiinde neredeyse adım atılan yerde inşaat atıklarını görmek artık sıradan bir manzara haline gelmiş durumda.
CAMLAR YANGIN RİSKİNİ ARTIRIYOR
Ormanlık alanlara dökülen cam şişe ve cam parçaları, yangın riskini ciddi şekilde artırıyor. İnşaat atıkları arasında koltuklardan klozetlere kadar her türden çöp bulunuyor. Çevreciler, doğayı katledenlerin acilen cezalandırılmasını ve bu utanç verici görüntülerin yetkililer tarafından ortadan kaldırılmasını talep ediyor.