Toprak sahiplerine ek gelir kapısı açılıyor! Bu kişiler tek tek maaşa bağlanacak: Mirastan kalan arsası, tarlası olanlar dikkat

Toprak sahiplerine ek gelir kapısı açılıyor! Bu kişiler tek tek maaşa bağlanacak: Mirastan kalan arsası, tarlası olanlar dikkat

Toprak sahipleri için yeni bir uygulama başlayacağına ilişkin haberler gündeme geldi. Anne babadan miras kalıp da toprağa olanlar tek tek maaşa bağlanacak. Miras yoluyla elde edilen tarlalar bu kapsamda işlevli hale gelecek. İşte konuya ilişkin detaylar…

Gerçek Gündem’de yer alan habere göre babadan miras kalanlar için devlet yeni bir uygulama başlatıyor. Bu yeni uygulama kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı, atıl kalan tarım arazilerini değerlendirmek için miras yoluyla kalan lakin uzun süredir ekilmeyen tarlaları, toprakları ve bağları kiralamaya başlayacak. Bu sayede hem miras sahipleri avantajlı olacak hem de tarım canlandırılacak.

yeni-proje-2024-02-15t142651-533.jpg

MİRAS SAHİPLERİNE MAAŞ BAĞLANACAK

Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Ebubekir Gizligider, konuya ilişkin olarak, "Anne-baba mirası olan tarla, toprak, bağ var ama miras hukuku nedeniyle bunları işleyemiyoruz. Öncelikle o toprağın en yakın yerleşim yerinden başlayarak hane hane büyüyerek dijital kiralama yöntemiyle kiralamayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

yeni-proje-2024-02-15t142706-525.jpg

DİJİTAL PLATFORMDAN KİRALAMA

Söz konusu mirasların kiralama işlemleri için dijital bir platform kullanılacak. İlk aşamada en yakın yerleşim yerinden başlanacak ve tarlalar, bağlar ve bahçeler tespit edilecek. Bu uygulamayla beraber bir yandan toprak sahiplerine ek gelir kapısı açılacak bir yandan da atıl araziler değerlendirilmiş olacak. Söz konusu bu uygulama tarım sektörünü güçlendirecek ve yerel ekonomilere canlılık sağlayacak.

yeni-proje-2024-02-15t142734-495.jpg

MAAŞLAR HESABA YATACAK

Tüm bunların yanı sıra miras olarak kalan tarla, bağ ve bahçelerini kiralamak isteyenler maaşa bağlanacak. Kişilerin alacakları gelir ise banka hesaplarına yatırılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN