MİT'ten siber casusluk operasyonu: 20 kişi tutuklandı

MİT'ten siber casusluk operasyonu: 20 kişi tutuklandı

MİT koordinesinde, Jandarma Genel Komutanlığı ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi iş birliği ile siber casusluk operasyonu yapıldı. Soruşturmadaki toplam tutuklu sayısı 20'ye çıktı.

Milli İstihbarat Teşkilatı, binlerce insanın kişisel verilerini ele geçiren siber casusluk şebekesine yönelik operasyon yaptı.

Bu kapsamda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen, MİT koordinesinde, Jandarma Genel Komutanlığı ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen operasyonla birlikte 9 kişi daha siber casusluk suçlaması ile tutuklandı. Böylece soruşturmadaki toplam tutuklu sayısı 20’ye çıktı.

MİT’in yürüttüğü çalışmalar ile şüphelilerin, elde ettiği bilgileri sosyal medya platformları üzerinden terör örgütleri dahil olmak üzere talep eden herkese sattığı belirlendi.

Ele geçirilen verilerin, organize suç çeteleri tarafından gençler ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşlara şantaj yapmak amacıyla kullanıldığı da tespit edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN