Bazı şehirlere yılın ilk karı düştü: Yayladan köye göç başladı

Bazı şehirlere yılın ilk karı düştü: Yayladan köye göç başladı

Henüz sonbahar bitmeden bazı şehirlerde yılın ilk karı yağdı. Erzurum şehir merkezinde etkili olan kar yağışı, Karabük, Artvin, Bayburt ve Erzincan'ın yüksek kesimlerinde görüldü. Bayburt'ta mevsimi yaylada geçiren yöre halkı, soğuk ve kar nedeniyle köye dönmeye başladı.

Erzurum şehir merkezine yılın ilk karı ekim ayı bitmeden yağdı. Akşam saatlerinde etkili olan sağanağın ardından yüksek bölgelerde kar yağmaya başladı. gece ilerleyen saatlerde ise şehir merkezine mevsimin ilk karı düştü.

Palandöken ilçesindeki mahallelerde, park ve bahçeler, araçlar, ağaçlar, kaldırımlar ve çatılar karla kaplandı.

2.jpg

KARABÜK'TE KAR YAĞIŞI

Kış mevsimi gelmeden kar yağan illerden biri de Karabük oldu. Şehrin yüksek kesimlerinde kar yağışı görülürken Eflani ilçesine bağlı Alpagut köyü de beyaza büründü.

22.jpg

ARTVİN'DE SONBAHAR YAPRAKLARI KARLA ÖRTÜNDÜ

Doğu Karadeniz'de Artvin, soğuk havaya teslim oldu. Ardanuç ve Şavşat ilçelerinin yüksek kesimlerinde mevsimin ilk karı yağdı. Sonbaharın sarı tonları yerini beyaza bıraktı.

Şavşat ilçesine bağlı 2 bin 400 rakımlı Kocabey Yaylası'na yılın ilk kar taneleri düştü. Ardanuç ilçesine bağlı Zekerya köyü de bu yılın kar yağışıyla tanıştı.

Meteoroloji yetkilileri, bölge genelinde soğuk hava dalgasının birkaç gün daha etkili olacağını ve özellikle yüksek kesimlerde kar yağışının sürebileceğini bildirdi.

222.jpg

BAYBURT'TA YAYLADAN KÖYE DÖNÜŞ BAŞLADI

Karadeniz'de kar yağışı görülen bir diğer şehir Bayburt oldu. Yüksek kesimler yağan karla beyaz örtüye büründü. Hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü yaylalarda yöre halkı, koyun ve keçi sürüleriyle yeniden köylere göçmeye başladı.

Özellikle Bayburt’un Aydıntepe ilçesi ile Trabzon’un Çaykara ilçesi arasında bulunan 2 bin 400 rakımlı Soğanlı Dağı eteklerindeki Dumlu, Kavlatan ve Günbuldu köyleri, yaylalar ve Bayburt-Erzurum arasındaki Kop Dağı beyaz örtüyle kaplandı. Yüksek kesimlere yağan karla birlikte il genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına düştü.

Soğuk havanın etkisine giren kentin yüksek kesimlerindeki kar yağışının aralıklarla birkaç gün daha etkili olacağı tahmin ediliyor.

2222.jpg

ÖNCE UYARI SONRA KAR GELDİ

Meteorolojinin ani sıcaklık düşüşüyle birlikte kar uyarısında bulunduğu Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan illerden Erzincan’ın yüksek kesimlerinde gece saatlerinde aralıklı kar yağışı görüldü. Hava sıcaklığı sıfır derecenin altına düştü, sis ve pus görüş mesafesini düşürdü.

22222.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN