Aydın ve Denizli'ye müjde! 2 saatlik yol 55 dakikaya düşüyor: Yeni otoyol trafiğe açıldı

Aydın ve Denizli'ye müjde! 2 saatlik yol 55 dakikaya düşüyor: Yeni otoyol trafiğe açıldı

Mesafeler artık çok daha kısa olacak. Aydın ve Denizli arasında yolculuk yapanlara sevindiren açıklama geldi. 2 saatlik yol yalnızca 55 dakikaya düşüyor. Aydın-Denizli Otoyolu trafiği açıldı.

Aydın ve Denizli arasında gidip gelenleri sevindirecek o haber Sonunda geldi. Aydın-Denizli otoyolunun trafiğe açılışı Aydın Gişelerinde yapılan törenle kutlandı. Törende Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yer alırken Aydın Valisi Yakup Canpolat, Muğla Valisi İdris Akbıyık ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş yer aldı.

EGE BÖLGESİ'NİN ULAŞIM HARİTASI ÇİZİLİYOR

Gerçekleştirilen törende önemli açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Önde gelen birer sanayi, ticaret ve turizm merkezi olan Denizli ile dağlarından yağ, ovalarından bal akan Aydın için çok önemli bir anı yaşıyoruz. 163 kilometrelik uzunluğu ve modern altyapısıyla Ege Bölgesi'nin ulaşım haritasını yeniden çizen Aydın-Denizli Otoyolumuzun; Aydın Çevre Yolu'ndan başlayıp Kuyucak Kavşağı'nda son bulan 70 kilometrelik kesimini trafiğe açmanın mutluluğunu paylaşıyoruz" sözlerini dile getirdi.

Aydın-Denizli Otoyolu hizmete açıldı - Gazete Rize / Rize Haber / Son Dakika Rize Haberleri

70 KİLOMETRELİK KESİM TAMAMLANDI

Geçtiğimiz sene otoyolun 60 kilometresinde bulunan Kuyucak Kavşağı ile 140 kilometresinde bulunan Kocabaş Kavşağı arasında kalan 80 kilometrelik ana gövde, 13 km bağlantı yolu olmak üzere toplamda 93 kilometrelik kesimin hizmete sunulduğunu işaret eden Bakan Uraloğlu, kalan 70 Kilometrenin de tamamlanarak otoyolun trafiğe açıldığını vurguladı.

Aydın-Denizli Otoyolu'nun ilk bölümü, 29 Ekim'de açılıyor – Yol Teknolojileri – APA

Otoyolda 6 şeritte 140 kilometre ana yol ve 4 şeritli 23 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplamda 163 kilometrelik bir yol bulunmaktadır. İlerleyen günlerde cumhurbaşkanının katılımıyla resmi bir açılış töreni düzenleneceğini belirten Bakan Uraloğlu, Aydın ve Denizli arasında de 320 devlet yolu üzerinden 11 ilçeye ve 46 adet sinyalinize kavşak geçerek trafik şartlarına göre 1.5 ile 2 saat süren yolculuk süresinin 55 dakikaya düştüğünü duyurdu.

AYDIN-DENİZLİ OTOYOLU, İŞTE AÇILIŞ TARİHİ | Denizli Yeni Olay Haber

Bakan Uraloğlu, “Zamandan 4,5 milyar lira, akaryakıttan ise 800 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 5.3 milyar lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 61 bin ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız. Aydın-Denizli Otoyolu projemizin ardından sonraki etaplarda yapılacak olan Denizli- Burdur ve Burdur-Antalya Otoyollarını da hayata geçireceğiz.'' sözleriyle açıklamalarının sonlandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN